реклама

реклама

Більше місяця минуло від часу, коли міська влада за сприяння правоохоронних органів оголосила «війну» незаконній торгівлі на вулицях Черкас. За цей час в обласному центрі істотно покращилась ситуація з торгівлею на тротуарах. Проте остаточно викорінити це явище з черкаських вулиць поки не вдалось, оскільки на деяких місцях обласного центру стихійники продовжують торгувати.

З цього приводу муніципальна інспекція вже підготувала звернення до керівництва УМВС України в Черкаській області з проханням вирішити це питання, повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

Заступник директора департаменту муніципальної інспекції Ігор Кіта розповів, що упродовж останнього місяця завдяки роботі органів УМВС України в Черкаській області на території Черкас покращилась ситуація щодо припинення несанкціонованої торгівлі на вулицях міста. Проте все ж і досі спостерігається постійна незаконна торгівля. А саме:

– квітами, книгами – на бульварі Шевченка біля зупинки громадського транспорту «Вулиця Сєдова»;

– сільськогосподарською продукцією після 17-ої години вечора та у вихідні дні по вул. Сумгаїтська, 24 (де торгує близько 20-30 осіб);

Крім того, осередки несанкціонованої торгівлі з п’ятої до дев’ятої години ранку зафіксовано на кінцевій зупинці громадського транспорту «Вантажний порту» та по вул. Петровського – вул. Горького. Там торгує до 50 осіб.

Також зафіксовані факти стихійної торгівлі на таких місцях:

– вул.Смілянська –вул.Гоголя, де торгують пиріжками та живою рибою;

– вул. Менделєєва – (торгівля пиріжками здійснює ПП Михайлівська О.О.);

– вул. Університетська, 25 (після 17-ї години регулярно торгує 4-5 осіб);

– вул. Котовського, 97 ( біля магазину «Кишенька») – там продають молочні та м’ясні продукти;

– вул. Орджонікідзе, 2 (поруч з магазином «Маяк») – торгує кілька осіб;

– бульв. Шевченка, 305 (поруч з магазином «АТБ») – постійно 5-10 осіб здійснюють торгівлю;

– бульв. Шевченка, поблизу з магазином «Кооператор» після 14-00 продають тютюн і квіти;

– вул.Смілянська, 21, поруч з кінотеатром «Україна», здійснюється торгівля тютюновими виробами та солодощами;

Крім цього, несанкціонована торгівля продовжує здійснюватись по вул. Добровольського, 15 (у вечірній час), по вул. Громова, 29/2 та вул. Пастерівська, 106.

– Зважаючи на те, що окремі «стихійники» продовжують торгувати у невстановлених місцях, відмовляючись іти працювати на ринки, муніципальна інспекція звертатиметься до правоохоронних органів з проханням вплинути на ситуацію. Оскільки ми вже бачили вражаючі приклади їхньої роботи в цьому напрямку, коли буквально за добу вулиці, які раніше «кишіли» стихійниками стояли порожніми. Зараз у цьому напрямку з боку людей у погонах спостерігається певне послаблення «позицій», і, як наслідок, чергова поступова активізація торгівлі з тротуару, – зауважив Ігор Мечиславович.

За його словами, особливо несанкціоновані торговці активізуються у вечірній час, коли люди повертаються з роботи. Переважна більшість стихійників торгують сільськогосподарською продуктами та іншими продуктами харчування.

До речі, впродовж серпня-вересня цього року до адміністративної відповідальності з накладенням штрафів (у розмірі від 340 до 1700 гривень) щодо незаконної торгівлі було притягнуто лише дві особи. Тоді як за липень 2012 року подібне адмінпокарання отримали десять осіб. А от загалом з початку року на адміністративній комісії було розглянуто понад 90 протоколів щодо несанкціонованої торгівлі на вулицях Черкас.

реклама

Коментарі  

 
0 #4 Правдоруб 01.10.2012 21:39
А кто в мэрии санкционировал торговлю труселями в палатках на проезжей части перед центральным рынком? Селян что торговали с машин выгнали и на их месте прямо на дороге поставили палатки. У нас что уже можна проезжую часть брать в аренду и никто ни мэрия ни гаи этого в упор не видит. Или может это комуто нужно, одарич как всегда: тут вижу - тут не вижу. Давным давно пора на ул.Гоголя навести порядок - убрать торговлю с дороги и на их месте расчертить парковку чтоб пешеходы не гуляли по дороге возле палаток с лифчиками.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Комуніст 01.10.2012 20:42
Солідарний з матильдою! Додам своє: на розі Горького і Орджонікідзе є генделик "Лідія" - гадючник на весь район! Всюнощно - водочка, пивце. Алконавти все це беруть і - на зупинки, в двори. "Культурно" бухать і пісять. Дякувати ДПС - інколи шугають, та мало.
От не люблю Львів за бандеровщину, але там - куча пивбарів і жоден не відкриють, якщо в ньому нема туалету. Та й бариги там не такі жадні, щоб продавців всю ніч експлуатувати (теж без туалету, до речі,- в баночку). А торгівля з тротуару - на цьому тлі, - то не саме велике зло Черкас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Оксана Колісник 01.10.2012 19:02
А гучність міських заходів, наприклад, оцього тіпа "октобер-фесту" з погляду муніципальної інспекції - це як? Хіба ж можна в центрі житлового масиву "заряджати" такі гулянки? І щодо регулярного продажу пива - згідна з коментаторами на 100 відсотків.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 матильда 01.10.2012 15:24
уважаемая муниципальная инспекция!вы поинтересовалис ь у населения - удобна им такая торговля или нет?а почему вы не обращаете внимание на то , что наш город превратился в сплошной пивной ларек?на каждом углу - живое пиво!а то что молодеж до 15 лет стоит и пьет это пиво?!а то что на углу Петровского и Горького ларек с пивом а рядом ларек на разлив водки - с 7-00 утра уже идет похмелье - просто здесь все оплочено!поэтом у это вас не касается,а продавцы со своим излишком сельхозпродукци и - давай плати!почему не пойти людям на встречу - удобно обеим сторонам и покупателям и продавцам!и еще - попробуйте селянам пойти на базар что-то продать - не даст мафия!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100