реклама

реклама

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця, колишнього начальника відділу одного з комунальних підприємств міста та коменданта гуртожитків комунального підприємства за вчинення шахрайства стосовно переселенців та зловживання своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 190, ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 364 КК України).

326732224_1276833666204370_7083793539829473441_n

За версією слідства вказані особи шляхом обману, користуючись масовим прибуттям до м. Черкаси внутрішньо переміщених осіб у зв’язку з бойовими діями на сході та півдні України, усвідомлюючи гостру потребу у житлі, організовували їх поселення та проживання на території міста Черкаси, у гуртожитках комунального підприємства, при цьому умисно не повідомляли їм про можливість безкоштовного проживання у випадку укладення з Черкаською міською радою договорів оренди та не роз’яснювали порядок нарахування й оплати за надані комунальні послуги.

Користуючись необізнаністю осіб, підозрювані самостійно називали потерпілим суми до сплати та в такий спосіб безпосередньо отримували від них грошові кошти під виглядом оплати за оренду кімнати чи нібито для сплати комунальних платежів, хоча насправді не мали на меті використовувати їх для будь-якого зарахування на рахунки департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради чи підприємств – надавачів комунальних послуг, внаслідок чого заволоділи грошовими коштами на загальну суму 85 900 грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – співробітники Управління СБ України в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100