реклама

реклама

У Черкасах 10 лютого відбулося засідання комісії для проведення конкурсу щодо визначення установи банку для розміщення тимчасово вільних коштів бюджету Черкаської міської територіальної громади шляхом придбання державних цінних паперів (військових облігацій).

1_2048

Директор департаменту фінансової політики Тетяна Харенко повідомила, що необхідність проведення нового конкурсу виникла через зміни в термінах обігу військових облігацій, які емітує Міністерство фінансів України в 2023 році, а отже неможливе розміщення державних цінних паперів (військових облігацій) з терміном розміщення до семи місяців, як було визначено умовами попереднього конкурсу.

Департаментом фінансової політики, як місцевим фінансовим органом, була підготовлена заявка-пропозиція на розміщення тимчасово вільних бюджетних коштів шляхом придбання державних цінних паперів (військових облігацій) та направлена 11 банкам. Обсяг коштів – 50 млн грн. Термін розміщення – до кінця 2023 року.

Пропозиції щодо участі в конкурсі надали лише 2 банки, з яких дотримався зазначених в заявці-пропозиції вимог лише один банк. В результаті розгляду комісія визнала переможцем АТ «Державний експортно-імпортний банк України».

«Цей банк не лише надав весь необхідний пакет документів, а й  запропонував найвигідніші для Черкаської міської територіальної громади умови розміщення тимчасово вільних коштів бюджету шляхом придбання військових облігацій, які не будуть змінюватися навіть  після закінчення дії воєнного стану», – зауважує Тетяна Харенко.

Військові облігації є інвестиційним інструментом підтримки державного бюджету, доступним для громадян, бізнесу та іноземних інвесторів, який був започаткований Міністерством фінансів України з початком введення в дію воєнного стану на території України. Кошти від розміщення облігацій залучаються в Державний бюджет України та використовуються на безперебійне забезпечення фінансових потреб держави в умовах воєнного стану – соціальні та оборонні.

Пресслужба ЧМР

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100