реклама

реклама

Раніше Прочерк писав про жителя села Бучак Миколу Клочка, якого виселяють з хати, тому що вона заважає майбутньому будівництву Канівської ГАЕС. Редакція інтернет-видання також зверталася за коментарем до «Укргідроенерго». Установа надала розяснення... Публікуємо дослівно без скорочень.

Філія «Канівська ГЕС» ПpAT «Укргідроенерго» повідомила, що рішення щодо будівництва Канівської ГАЕС було прийнято Радою Міністрів УPCP у 1984 році. Згідно розпоряджень Ради Міністрів УPCP щодо вилучення земель для будівництва Канівської ГАЕС, розпорядженнями Черкаського облвиконкому та Канівського райвиконкому було прийнято рішення про переселення мешканців села Бучак в селище для переселенців – Студенець.

«В селищі переселенців було збудовано 32 житлових будинки з надвірними спорудами, магазин, фельдшерсько-акушерський пункт, системи водопостачання, енергопостачання, побудовані дороги i тротуари з твердим покриттям. Із 85-ти домовласників с. Бучак 32 сім’ї отримали в особисту власність нові будинки в с. Студенець, а 53 домовласника (включаючи спадкоємців) одержали грошові компенсації», – повідомляє Філія «Канівська ГЕС» ПpAT «Укргідроенерго».

Як йдеться у роз’ясненні, за актом передачі в особисту власність закінченого будівництвом домоволодіння в с. Студенець Канівського району Черкаської області від 30.09.1997, Клочок Петро Іванович (батько скаржника – ред.) разом з родиною також отримали від Товариства в особисту власність новий будинок з господарськими будівлями та присадибною ділянкою за № 35. Клочку П.І. було виплачено компенсацію за плодово-ягідні насадження.

Як зазначається у відповіді на інформаційний запит, Клочок П.І. звернувся із заявою до Каскаду Середньодніпровських ГЕС та отримав дозвіл на розборку бувшого домогосподарства для подальшого використання отриманих матеріалів.

Відповідно до запису погосподарської книги №4 Пшеничницької сільської Ради народних депутатів за період 1996-2000, стор.4, особовий рахунок № 188, після отримання нового житла та компенсації Клочок П. І. разом із дружиною Клочок О. М. та сином Клочком М. П. вибули в с. Студенець Канівського району Черкаської області.

«Клочок П. І., отримавши від Каскаду Середньодніпровських ГЕС в якості компенсації нове домоволодіння за № 35 в с. Студенець Канівського району Черкаської області передав Каскаду Середньодніпровських ГЕС домоволодіння № 20 в с. Бучак Канівського району Черкаської області для знесення», – повідомляє Філія «Канівська ГЕС» ПpAT «Укргідроенерго».

Як зауважили у відповіді на інформаційний запит, Каскад Середньодніпровських ГЕС (нова назва — ПpAT «Укргідроенерго»), прийняв від Клочка П. І. попереднє домоволодіння № 20, внаслідок чого Каскад Середньодніпровських ГЕС набув майнових прав на домоволодіння № 20 в с. Бучак Канівського району, а майнові права Клочка П. І. та майнові права його сім’ї на домоволодіння № 20 припинилися. На запитання щодо того, чи є компенсація, яку отримав Клочок П. І., рівноцінною у Філії «Канівська ГЕС» ПpAT «Укргідроенерго» відповіли:

«Компенсація старого житла, шляхом будівництва нового, здійснювались в порядку та за нормами діючого на той час законодавства. Зауважуємо, що з моменту отримання нового домоволодіння за № 35 в с. Студенець Канівського району ні Клочок П.І. (голова домогосподарства), ні його сім’я (дружина Клочок О.М. та син Клочок М.П.) не звертались до Товариства з будь-якими претензіями щодо невідповідності нового житла та розміру виплаченої компенсації».

А на запитання щодо того, коли розпочнеться будівництво Канівської ГАЕС у Філії  ПpAT «Укргідроенерго» зазначили:

«Наразі тривають підготовчі дії для реалізації проекту будівництва Канівської ГАЕС, зокрема оформлено право постійного користування земельними ділянками, забезпечено наявність необхідної інфраструктури для будівництва, отримано необхідні дозволи на будівництво».

6767

Анастасія Бут

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100