реклама

реклама

Сьогодні вперше у Черкасах, у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №17, відбувся Фестиваль інноваційних педагогічних технологій.

337123372_537552838538675_5224776658159729105_n

Основними спікерами були начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський, ректорка КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради»Наталія Чепурна та начальник управління Державної служби якості освіти у Черкаській області Оксана Команієць. Також участь в заході взяли міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та начальник ОВА Ігор Табурець.

337138100_275340078338366_710300325490584658_n

Загалом захід відбувся у два етапи. Спочатку виступили спікери на найбільш актуальні теми сьогодення – проблеми, ризики та виклики з якими стикаються освітяни в останні роки та шляхи їх вирішення.

Надалі пройшла робота в секціях - вісім активностей з різною освітньою тематикою.

– У нашому місті вже впроваджується безліч новаторських проектів. Це і SТЕМ-освіта, використання LEGO в навчанні, робототехніка, здійснюється науково-дослідницька робота з дітьми та учнівською молоддю. Пригадую, коли ще я був депутатом Черкаської обласної ради і перше рішення, коли ми купували перший набір LEGO. Це викликало жваву дискусію в залі. А на сьогодні ми маємо спільні напрацювання з обласною владою. І черкаські школярі – серед призерів і переможців всеукраїнських та міжнародних змагань, олімпіад, конкурсів, турнірів. Зі свого боку запевняю, що наша команда тепер вже в Черкаській міській раді й надалі розвиватиме освітню галузь, щоб місто Черкаси було флагманом новітніх технологій, – каже міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

337068410_505827861581891_6328210490629755081_n

– Наші освітяни, попри війну, впроваджують розвиткові проекти: STEAM-освіту, робототехніку, освітні хаби, класи безпеки та ін. Це цінно! Дякую громадам за підтримку таких ініціатив. Знаю, що нині багато педагогів змінили своє місце роботи і зараз захищають нас в ЗСУ. Загалом, освітяни, мабуть, найкращі з кращих, хто відреагували належним чином на війну. Я цей заклад, наприклад, пізнав з укриття, коли ми збиралися тут, щоб приймати щоденні рішення, як ми рухаємося, – каже начальник ОВА Ігор Табурець, маючи на увазі школу номер 17, де і проходив захід. – Ми з початку вторгнення мали пошкоджених 19 об’єктів дошкільної і середньої освіти. Були і прямі влучання, наприклад, у Паланці. Ми дещо відновили, близько семи закладів станом на сьогодні… І продовжуємо цю діяльність. З початку навчального року ми мали підготовленими до системи очного навчання близько 62% закладів дошкільної і середньої освіти. А зараз маємо близько 82% загальної чисельності, що каже про те, що ми не зупиняємося, і робимо все, щоб дітки розпочали навчання в стандартному форматі.

photo_2023-04-06_12-16-02 

Начальник Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерій Данилевський теж, як і мер Черкас, пригадав, коли депутати облради голосували за подібне рішення і впроваджували LEGO.

– Добре пам’ятаю той час, коли ми говорили про елементи робототехніки. А нам говорили, що це цяцьки. Та всетаки на це звернули увагу, нас підтримали, і нині вже в області біля 50 шкіл мають робототехніку. І ми тепер розуміємо, наскільки це потужно.

Валерій Данилевський у своєму виступі наголосив, що прогресивний розвиток освітньої галузі та навчання майбутнього неможливе без інтеграції сучасних технологій, що створюватимуть прикладний інструментарій для навчання та виховання молоді. Користуючись нагодою, зупинився на найактуальніших проблемах освіти під час війни, які несуть в собі освітні втрати та шляхах їх подолання.

Начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко проаналізував роботу освітян Черкащини, та подякував педагогам, які не зважаючи на військові події продовжують навчати дітей.

-Тут вирішується питання існування нашої держави вцілому. Те, що ви зробили за цей рік агресії дійсно вражає, - зазначив Юрій Григорович.

Водночас відзначив роботу освітян щодо створення безпечних умов для здобуття освіти, забезпечення якісного харчування, турботу про внутрішньо переміщених осіб.

У рамках урочистості Юрій Кононенко вручив освітянам Грамоти та Подяки Міністерства освіти та науки України за ініціативу та наполегливість, високий професіоналізм, сумлінне виконання службових обов'язків та вагомий особистий внесок у сфері освіти і науки України.

Наталія Чепурна поділилася баченням та шляхами вирішення проблеми освітніх втрат у зв'язку з війною. Серед таких рішень Наталія Миколаївна представила концепцію кластера компенсаторної освіти.

Назарій Вівчарик

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #6 Solid/// 08.04.2023 11:20
Може воно й треба... щоб вчителів поганяти (як і ВСЯ "методична робота" від освітніх чиновників)
але на фото виглядає як пародія на Станцію Юних Техніків.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #5 Іван 07.04.2023 19:17
Нагороди міністерства на цій події отримали Чубіна,Бєлов і Євчак.
До речі,нагороджен ня самих себе,не перше.
Ото трударі!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Черкаський інноватор 07.04.2023 19:17
Де цей кружок "педагогів" тільки понавизбирували ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Сучасні педагоги 07.04.2023 05:34
це банальні підприємці,як і врачі та чиновники.Закінчуючи вуз на платній основі,молоді вчителі приходять з думками ,як би відбити гроші потрачені на навчання,і заробити.Тому рівень корупції у цій країні зашкалює,які педагоги ,такі і випускники(на фото)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Пшонка 06.04.2023 20:08
Цитую грошовитий:
Чубіна Табурець Бондаренко - це знані педагоги на почесних місцях? це відомі освітяни? та щоб я скис....... :-* :-*


А шо таке? Тамбурець сина добре виховав...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 грошовитий 06.04.2023 20:05
Чубіна Табурець Бондаренко - це знані педагоги на почесних місцях? це відомі освітяни? та щоб я скис....... :-* :-*
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100