реклама

реклама

Круглий стіл на тему «Досвід функціонування інституту старост. Регіональний вимір» відбувся на Черкащині. Своїми напрацюваннями у цій сфері ділилися представники Вінницької, Житомирської, Київської, Чернігівської та Черкаської областей.

DSC_0755

Учасники заходу порушили питання критеріїв формування старостинських округів, затвердження старост, організації їхньої роботи та повноти виконання повноважень.

– Територіальні громади – наша надійна опора, – наголосив заступник очільника Черкаської області Олександр Турченяк. – Тут щоденно працюють на економіку, підтримують вимушених переселенців, займаються волонтерством, готують гуманітарні вантажі на передову. Та, передовсім, дбають про добробут всіх своїх жителів. Найближчими до людей є старости, які стають у поміч головам громад на місцях і повною мірою мають представляти інтереси громади.

Створення старостатів є логічним продовженням реформи з децентралізації, наголосив заступник. Розпочали роботу зі створення старостинських округів у серпні 2021 року. Натепер їх в області функціонує 357.

– Попри російську агресію, наші громади продовжують сміливо працювати задля майбутнього України, беруть на себе відповідальність та ухвалюють складні рішення, – наголосив Олександр Турченяк. – І наше завдання – на законодавчому рівні посприяти у налагодженні їхньої роботи. А це можливо, тільки враховуючи думку всіх учасників процесу!

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100