реклама

реклама

Військова допомога Україні від держав ЄС становить 15 мільярдів євро. Про це заявив голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас під час свого виступу на вступному курсі «ЄС: просто про складне». Представник редакції «Прочерку» був серед відібраних журналістів-учасників вступного курсу, організованого West Media Forum за підтримки Представництва ЄС в Україні.

353050856_696892962159294_1587078559200489274_n

Голова Представництва ЄС в Україні пояснив деталі військової допомоги Україні.

«Ця допомога налічує конкретну зброю, яка передається, а також навчання. ЄС надає допомогу Україні в рекордно стислі терміни. До кінця цього року ЄС здійснить тренування 30 тисяч українських військових. І далі є план, щоб упродовж одного року здійснити закупівлю одного мільйона артилерійських снарядів», — резюмував Матті Маасікас.

Курс «ЄС: Просто про складне» відбувся в Луцьку. Журналісти з чотирнадцяти регіонів України відвідали лекції про: політичну систему Європейського Союзу; комунікацію подій між Європейським Союзом та Україною; Україну як потенційну частину внутрішнього ринку ЄС; Європейський Зелений Курс; Стратегію інтегрованого управління кордонами; Угоду про асоціацію між Україною і Європейським Союзом та її перспективи; розвінчування міфів і дезінформації в ЄС та Україні.

Ці теми було висвітлено експертами з питань європейського порядку денного та аналізу дезінформації.

У жовтні Єврокомісія надасть звіт із оцінкою виконання Україною семи кроків на шляху до вступу в ЄС. На думку ЄС, Україна виконала дві зі семи умов для початку переговорів про членство, - інформувало агентство Reuters з посиланням на власні джерела.

Наприкінці року держави учасниці будуть приймати рішення і повинен бути консенсус всіх держав учасниць. Вважаю, Український уряд, влада віддані справі. Був опір з боку деяких представників судової влади та політичних еліт. Вимога і потреба суспільства мати некорумпований суддівський корпус отримає гору. Довіра до установ під час повномасштабної війни зросла, українська держава працює, люди це бачать. І членство в ЄС впливає на всіх, навіть на те, яке освітлення у вас на робочому столі. ЄС сплачує кошти фермерам, дає на інфраструктуру (згадати, хоч би дороги в Естонії, про що колись писав «Прочерк»), ЄС задає стандарти продукції, що виробляються тощо. ЄС впливає на багато речей, але має і вимоги до членів і держав кандидатів», - зазначив на зустрічі Голова Представництва ЄС в Україні.

Представник «Прочерку» поцікавився, чого бракує українську виробнику, щоб експорт продукцію до ЄС? Це важлива тема для Черкащини, яка є аграрним краєм.

«Українські фермери добре поінформовані, багато експортують, виробники дотримуються правил. Загалом, виробники сільгосппродукції – це ті люди, які перші знають всі правила. Це вигідно для них, тому вони все знають», – зазначив Матті Маасікас.

Детальніше про аграрну Євроінтеграцію читайте згодом на сайті «Прочерк».

Назарій Вівчарик

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100