Сьогодні у м.Краків (Польща) починаються ІІІ Європейські ігри 2023 року, які триватимуть з 21 червня по 2 липня. У цьому престижному мультиспортивному форумі континенту беруть участь 4 спортсменів з Черкас.

Девіз цьогорічних Європейських ігор – «We are unity» («Ми – єдині»). У найбільшій спортивній події Європи візьмуть участь 6717 атлетів із 48 країн Європи. Збірну команду України представляють 263 спортсмени, серед яких – четверо черкасців.

355286250_575146871439099_7612027835665054487_n

Це, зокрема:

Ірина Слободян, Майстер спорту України міжнародного класу (велосипедний спорт (маунтенбайк));

Ростислав Голубович, Майстер спорту України (легка атлетика);

Валерія Іваненко-Кириліна, Майстер спорту України міжнародного класу (метання молота);

Сергій Куліш, Заслужений майстер спорту України (кульова стрільба).

З нагоди старту ІІІ Європейських ігор 2023 у Черкасах на площі біля міської ради відбулася церемонія підняття Олімпійського прапора. Прапор Національного олімпійського комітету України підняли черкаські спортсмени: Дар'я Шаріпова, багаторазова призерка чемпіонатів Європи з кульової стрільби, учасниця Олімпійських ігор у Пекіні та Лондоні, та Віталій Новаковський, багаторазовий чемпіон України з велосипедного спорту.

Загалом, учасники ІІІ Європейських ігор 2023 змагатимуться у 28 видах спорту: легка атлетика, артистичне плавання, веслування на байдарках і каное та веслувальний слалом, стрибки у воду, фехтування, бокс, кульова та стендова стрільба, скелелазіння, бадмінтон, тхеквондо, брейкинг, дзюдо, велоспорт (ВМХ, маунтенбайк), триатлон, сучасне п’ятиборство, стрільба з лука, настілький теніс, баскетбол 3х3, таїландський бокс Муей-Тай, стрибки на лижах з трампліна, пляжний футбол, кікбоксинг, карате, текбол.

Під час змагань з олімпійських видів спорту проходитиме кваліфікація на літні Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.

Про це пише Черкаська міськрада

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100