реклама

реклама

Уряд затвердив спрощений механізм звернення громадян за житловою субсидією. Нововведення звільнить громадян від потреби збирати довідки і витрачати час на заповнення декларації на призначення житлово-комунальних субсидій.

352813108_576091298011323_5438566129946557156_n

Як розповіла заступниця директора департаменту соціальної політики Катерина Бінусова, відповідну постанову про це ухвалив Уряд України 13 червня 2023 року №601 https://bit.ly/42TWMl5. Документ дає можливість в рамках експериментального проєкту максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою субсидією і забезпечити швидке прийняття рішення про її надання.

Посадовиця пояснює, що фізично відвідувати органи Пенсійного фонду для подання спрощеної заяви НЕ потрібно. Час, який витрачає людина чи родина на призначення соціальних допомог, буде мінімізовано, а процес подання заяви – максимально автоматизовано.

В електронній формі спрощене звернення можна буде подати  в онлайн-кабінеті на вебпорталі Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/ , у мобільному додатку ПФУ , на Порталі Дія. Це не вимагає очікування у чергах, мінімізує людський  фактор та ймовірність допущення помилок.

Також спрощене звернення можна буде надіслати поштою або подати через сервісні центри Пенсійного фонду України, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади, ЦНАП, що не обмежує населення в способах звернення.

Подати спрощену заяву можна буде після технічної реалізації цього механізму Пенсійним фондом України. Скористатися ним напередодні опалювального сезону зможуть усі потенційні субсидіанти.

Одночасно  залишається можливість звернення з повним пакетом документів за діючим нині механізмом, якщо в заявника є таке бажання. Тобто розширюється кількість каналів, за якими людина може звертатися за виплатою.

Детальніше про те, що змінилося про нарахуванні житлових субсидій та як оформити субсидії «в один клік» читайте в інфографіках і за посиланням на сайті: https://www.msp.gov.ua/news/22891.html

Нагадаємо, що за даними департаменту соціальної політики, у Черкасах в зимовий період субсидії від держави отримують власники майже 30 000 домогосподарств.

Про це йдеться на сайті Черкаської міськради.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100