Склали близько 170 адміністративних протоколів та проїжджали близько 20-30 кілометрів дороги вдень. Так відпрацював перший місяць велопатруль у Черкасах, розповів Суспільному речник патрульної поліції області Олексій Драгун.

Без назви

Поліцейська Юлія Шагіва за місяць роботи помітила переваги у використанні велосипеда:

"Є переваги: збільшилась прохідність територій, на яку ми можемо заїхати, тобто це ті самі пляжі, ті ж самі парки, куди ми маємо можливість заїхати і припинити правопорушення".

Але є випадки, коли велопатруль співпрацює з патрульними на автомобілях:

"Була ситуація, коли наші колеги зупиняли автомобіль, блокували його, ми під’їжджали й допомагали оформляти його. Переважно це стосується безпеки дорожнього руху".

Юлія Шагіва розповіла найпоширеніші звернення від черкащан:

"У цілому до нас підходять і кажуть, що хтось розпиває алкоголь, або хтось палить, ще є в нас проблема із вигулом собак — говорять, що є великі собаки, які люди приводять в парки або на пляжі, й вони переживають за безпеку своїх дітей".

Перед виїздом перевіряють справність велосипедів та наявність необхідних для роботи предметів і вирушають на патрулювання. У них є свій маршрут, та звичний курс корегує виклик про правопорушення. За місяць роботи з'явилися й власні звичаї. Наприклад, на Казбетському пляжі є обов’язковий ритуал – завітати до рятувальників, аби дізнатися, чи не траплялося конфліктних ситуацій, зазначила пані Юлія. Рятувальник Олександр пояснив, що так почувається впевненіше:

"У нас є їхні контактні номери телефонів. Ми з ними можемо швидко зв’язатися, вони можуть під’їхати і допомогти нам в разі виникнення якоїсь конфліктної ситуації".

Член екіпажу Євгеній Романенко розповів: люди реагують на велопатруль позитивно, не бракує і охочих сфотографуватися. Але без конфліктних ситуацій не обходиться:

"Люди задоволені, що з’явився цей підрозділ, що ми працюємо, слідкуємо за правопорядком. Конфліктні ситуації загалом виникають з людьми, які є правопорушниками — вони розпивають і в стані сп’яніння вони потім провокують на конфлікт".

Роботу велопатруля помітила черкащанка Анна. Жінка зазначила, що особливо це актуально в пляжний період:

"Це неймовірна допомога для міста Черкаси. У цей період, особливо пляжний, наскільки важливо бути поруч, оскільки бувають різні ситуації. Мені здається, вони дуже прекрасно справляються".

Загальні підсумки щодо місячної роботи велопатруля зробив речник патрульної поліції області Олексій Драгун. Він зазначив, що в цьому році розширення штату не планується, але в майбутньому у зв’язку зі збільшенням кількості патрульних, до цього питання повернуться:

"Велопатруль обслуговував близько 60 викликів за вказаний період. Основними порушеннями стали порушення правил паркування, також це куріння та розпиття алкогольних напоїв в заборонених місцях. Загалом було складено велопатрулями близько 170 адмінматеріалів".

Зі слів Олексія Драгуна, при хорошій погоді велопатруль працюватиме до кінця вересня, потім поліцейські замінять велосипеди на звичні автомобілі.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Лейба 26.06.2023 18:04
Цитую ЧеркаЩАНИН:
План по складеним протоколам виконано!
Відкопали якусь радянську методичку?

100%!!!!! :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 ЧеркаЩАНИН 26.06.2023 17:39
План по складеним протоколам виконано!
Відкопали якусь радянську методичку?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100