реклама

реклама

За результатами відкритого конкурсу обрали шеф-редаторів/-ок хабів Суспільного Мовлення, які працюватимуть у Черкасах, Львові, Чернігові, Харкові та Одесі. Згідно з рішенням правління, переможці розпочнуть роботу на нових посадах після 18 липня.

Переможцями стали:

Ніна Волощук (Суспільне Черкаси та центральний хаб); Ольга Крупник (Суспільне Львів та західний хаб); Алла Скорик (Суспільне Чернігів та північно-східний хаб); В'ячеслав Мавричев (Суспільне Харків та східний хаб); Діана Зубар (Суспільне Одеса та південний хаб).

У Рівному конкурс на шеф-редактора північно-західного хабу буде оголошено повторно. До визначення переможця обов’язки шеф-редактора Суспільне Рівне виконуватиме Орест Гринюк.

Шеф-редактор/-ка відповідальний/-на за дотримання журналістських стандартів контенту, який виготовляє команда хабу, керує його творчими процесами та координує бюро, які до нього належать: планує роботу своєї новинної редакції, а також відповідає за досягнення показників ефективності бюро.

«Ми обрали шеф-редакторів зсередини своєї команди — навіть у тих регіонах, де склалась найбільша конкуренція, наші колеги проявили найґрунтовніше розуміння контексту регіону та досвід побудови мультимедійної редакції. Переважно вони вже реалізували це в своїй філії і тепер зможуть масштабувати на хаб», — зазначила Христина Гаврилюк, головна редакторка служби новин Суспільного Мовлення.

Загалом, конкурс тривав у два етапи: спочатку департамент кадрового адміністрування відібрав претендентів за поданими документами, а далі з ними провела співбесіду конкурсна комісія, до якої входять члени та голова правління Суспільного.

unnamed

Ніна Волощук за освітою журналістка і філологиня, у 2004-му закінчила Черкаський національний  університет ім. Б. Хмельницького. Починала роботу з посад кореспондента і коректора, згодом очолила редакцію інформаційно-аналітичних програм телебачення у Черкаській обласній телерадіокомпанії, з січня  2017 — головна редакторка новин Суспільне Черкаси. Налагодила всебічне інформування про події в області, у спільних програмах Суспільного Мовлення працює над проєктами, які показують проблеми громад і способи їх розв’язання. Вважає, що журналістика має бути неупередженою, точність і достовірність важливіші за оперативність, а дотримання стандартів та етичних принципів зміцнює довіру аудиторії.

«Усі ці роки разом із командою крок за кроком і день за днем ми вчимося і міцніємо. Робота в умовах ковіду у 2020-му та повномасштабного вторгнення у 2022-му вивела нас на новий рівень відповідальності перед собою і перед суспільством. Нам є ще чого вчитися, і Суспільне всіляко цьому сприяє — від організації різноманітних тренінгів до обміну досвідом на базі інших філій та командної роботи у підготовці спільних проєктів. Посада шеф-редакторки дозволить мені й команді ефективно використовувати отримані сучасні вміння і вийти за межі свого регіону,  створювати контент загальноукраїнський. Також серед планів — розвивати гіперлокальну мережу, аби ще ширше висвітлювати події з віддалених районів області та більше показувати життя глибинки. Хочу, щоб на прямі ефіри зі студії Суспільне Черкаси чекали наші глядачі, а ми могли оперативно реагувати на запит аудиторії», — каже Ніна Волощук, шеф-редакторка центрального хабу Суспільного.

Згідно з Концепцією регіонального мовлення на 2022-2025 роки, відбудеться трансформація філій Суспільного, на базі яких будуть створені шість хабів Суспільного: центральний, західний, північно-західний, північно-східний, південний та східний. Кожен з них включатиме центр виробництва та декілька бюро в найближчих областях, а також гіперлокальну мережу журналістів в об’єднаних територіальних громадах. Терміни створення східного хабу залежатимуть від безпекової ситуації в регіоні.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100