реклама

реклама

"Громади – захисникам" – форум під такою назвою триває зараз в конференц-залі діагностичного центру Черкаської обласної лікарні. Представники влади, захисники, медики, народні депутати. Форум зібрав багатьох, кого турбує питання реабілітації військових.

Захисники України навчаються, йдучи на війну, тож мають мати підтримку і по поверненню, сказав захисник Богдан Гаркуша у відеозверненні до присутніх.

Фото Юлія Капуш, ПРОЧЕРК

Фото Юлія Капуш, ПРОЧЕРК


– Фактично, це таке собі навчання по поверненню, як знову жити в мирному суспільстві. Настане час і ми обов’язково переможемо. Але вже зараз слід думати, як допомагати, як опікуватися захисниками, бо багато з них матимуть травми.

Нардеп Олег Арсенюк каже про комплексу реабілітацію, яка має включати і роботу з родинами захисників.

Нардеп Андрій Стріхарський, на відміну від колеги, виступив з телевізора. Сказав, що буває в прикордонних областях. І нині також в дорозі, тож не може бути присутній особисто. Розповів про свої ініціативи щодо захисту захисників. Начальник ОВА Ігор Табурець виступив з темою «Шлях до мирного життя Захисників та Захисниць».

Основна мета медичної реабілітації - допомогти пацієнтам відновити свою незалежність, свої фізичні та когнітивні функції і повернутися як можна швидше до цивільного життя. Про це говорила начальник управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації Антоніна Уманець.

– Перш за все хочу сказати, що напрямок і перший лозунг реабілітації "відновимо людина - людина відновить все". Медична реабілітація - це комплекс заходів, що включає методи прискорення відновлення… Коли ми почали більш ретельний аналіз реабілітаційних послуг у нашій області, перший виклик, який отримали - кадровий потенціал. Це недостатня кількість кадрів, яка повинна була стати залученою на надання допомоги нашим військовим. Другий виклик - це все-таки оснащення: і загальний стан приміщень і матеріально-технічна база, – зазначила фахівець.

Деталі про форум і допомогу захисникам згодом на «Прочерку».

Фото Оксани Циганок

Фото Оксани Циганок


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100