реклама

реклама

Жнивна кампанія на Черкащині в активній стадії. Аграрії Черкащини зібрали зернові і зернобобові культури на площі понад 200 тисяч гектарів. Серед решти областей України Черкаська увійшла до п'ятірки лідерів за врожайністю цих культур. Валовий збір складає понад 1 мільйон 246 тисяч тонн.

3936e4f------

Про це повідомив під час брифінгу заступник голови Черкаської ОДА Олександр Турченяк.

IMG_20230817_141415

Він додав, що, порівняно з минулим роком, в області спостерігається збільшення врожаю озимої пшениці, її намолотили більше 1 мільйона тонн. Понад 70 відсотків від загальної кількості зібрали ярого ячменю, та ярої пшениці – понад 50 відсотків зібрано.

– Попри те, що жнива тривають, цьогоріч виробництво продовольчого зерна вже перевищує потреби населення Черкащини, – сказав Олександр Турченяк.

Механізм зберігання врожаїв налагоджений. Іноземці роздають рукава для зберігання зерна. Спікер також розповів про виклики з експортом зерна за кордон, зумовлені війною.

– Сподіваємося, що в найближчий час зерновий коридор поновиться, або будуть створені інші умови перевезення – цим займаються центральні органи влади. На рівні області ми можемо сприяти максимальному розповсюдженню зернових рукавів, які допоможуть нашим аграріям зберегти врожай до кращих умов. Куди далі спрямують зерно, все залежить від самих фермерів, або переробників продукції, – підсумував Олександр Турченяк.

Окремо він наголосив, що погода цьогоріч сприяла збільшенню врожаю.

Юлія Капуш, фото Прочерку

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100