Прем'єра «Довбуша» в Черкасах – це частина великого всеукраїнського промотуру, що охопить 13 міст України. Спеціальний показ українського художнього повнометражного фільму «Довбуш» відбувся в кінотеатрі «Україна» 28 серпня.

20230828162237

Це пригодницько-історична стрічка, що оповідає легенду про карпатського опришка, який боровся за свободу своєї землі, волю та справедливість на ній на початку 18 століття.

– Я вивчив багато документів, прочитав усі книжки, які є, про цього персонажа, але в кожній книжці, легенді він різний. Мене це зацікавило, тому вирішив скласти свою історію про Олексу Довбуша: про славу і про героя, - це розповів під час пресконференції режисер стрічки Олесь Санін.

Актор, який зіграв роль брата головного героя Олекси Довбуша, Олексій Гнатковський також долучився до пресконференції. Він відмітив, яке значення для країни фільм має сьогодні:

– Кіно «Довбуш» – історичний фільм для всієї нашої країни. Це однозначно увійде в історію як світового українського кінематографу, так і в історію України загалом. Це епохальне кіно, яке почне нову епоху українського кінематографу. Це кіно, яке стане в ряд з великими стрічками. Фільм, який має подивитися кожен українець, і саме тепер він повинен кожному з нас.

Водночас, Олесь Санін додав, що під час знімання на території заповідників, довелося спочатку прибрати місцевість від наявності людської цивілізації. Режисер назвав «великою раною» ставлення українців до своєї історії, природи, фантастичних Карпат, де знімалася стрічка.

68-ма окрема єгерська бригада імені Олекси Довбуша – перший глядач, який побачив картину. 16 серпня команда приїхала до них на позиції, біля лінії зіткнення. За словами Олеся Саніна, тур відбувається ще з благодійною метою, оскільки вони збирають кошти на допомогу бригаді імені Олекси Довбуша.


Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100