реклама

реклама

Облаштування  безпекової інфраструктури, доступність освітніх послуг і їхня якість – головні теми обговорення на освітянському форумі. Його традиційно провели в обласному центрі напередодні 1 вересня.

b2ap3_large_DSC_3167

Як повідомив начальник Черкаської ОВА, нині в регіоні завершується підготовка до старту навчального року. На сьогодні 97% закладів освіти можуть працювати у форматі офлайн.

b2ap3_large_DSC_3243

–   Ключовими принципами роботи освітньої галузі є безпека та якість, – наголосив Ігор Табурець. – У тісній координації з центральними та місцевими органами виконавчої влади ми зробили все можливе для того, щоб діти мали змогу здобувати освіту у звичних форматах.  З лютого 2022 року нам вдалося облаштувати 665 додаткових найпростіших укриттів у закладах освіти.  Крім того, 157 закладів використовують укриття інших суб’єктів господарювання. 

Водночас покращено ситуацію із логістикою. Упродовж літа до закладів вже поставлено 12 шкільних автобусів. Їх закуплено на умовах співфінансування. 5 – придбано за кошти місцевих бюджетів. У планах до кінця року придбати  ще 8 одиниць транспорту.

b2ap3_large_DSC_3403-1024x683  

Традиційно на форумі презентовано освітні локації. Цьогоріч вони присвячені безпековим питанням. Зокрема,  створенню та наповненню класів безпеки, встановленню систем охорони і сповіщення у закладах освіти.

Нагадаємо, наразі  в області функціонує 46 класів безпеки. Зокрема, 36 із них розпочали роботу цьогоріч. Такі локації безпеки мають все необхідне для легкого засвоєння інформації, яка допоможе зберегти життя. Тут працюють зони пожежної, мінної безпеки, життєдіяльності, домедичної допомоги, психологічного розвантаження.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100