реклама

реклама

Новий навчальний рік для студентства Черкаського державного технологічного університету розпочався з лекції начальника Черкаської обласної військової адміністрації, кандидата економічних наук, Лауреата Державної премії в галузі науки і техніки Ігоря Табурця.

Упродовж зустрічі зі студентами та викладачами Ігор Іванович розглянув питання безпекового середовища України в контексті формування нової архітектури міжнародної безпеки; говорив про інформаційний вимір формування сучасного безпекового середовища та акцентував увагу на поняттях національної та організаційної стійкості України.

5c0bfdbc6cf828fa34787c60b72b28d6_XL

У своїй промові начальник Черкаської ОВА зокрема зауважив, що Україна навчилася вести сучасну переможну війну і не тільки на фронті, а й в інформаційному середовищі. Модель і формат ведення війни постійно змінюється, і це розуміють як активні учасники, так і пасивні спостерігачі. А світова спільнота сьогодні вивчає досвід України.

– Досвід реагування України на загрози і кризові ситуації дозволяє стверджувати, що, перевірена часом, здатність України як незалежної держави продовжувати функціонування в складних умовах війни, впливу гібридних загроз, криз різного походження є свідченням значного потенціалу стійкості. Він закладений у наявних державних інститутах, у механізмах, і він закладений у нашому суспільстві. Я хотів вам сьогодні зазначити, що всі ми маємо правильно аналізувати безпекове середовище, яке оточує Україну нині, – це не тільки про війну, а й про те, що буде завтра і післязавтра. Хотів би зосередити вашу увагу на великій складовій безпекового середовища і способу ведення війни – це інформаційний вплив, або інформаційно-психологічні операції. Також хотів би вам, як майбутнім державникам, зазначити елементи національної стійкості, щоб ви розуміли, з чого вона складається, і що це не проста історія, за цим стоять тривалі процеси, – підсумував Ігор Табурець.

Після лекції майбутні політфілософи ЧДТУ поставили начальнику Черкаської обласної військової адміністрації низку запитань, відповіді на які численна авдиторія зустріла оплесками.

Принагідно Ігор Табурець виконав почесну місію, вручивши Почесні грамоти Черкаської ОВА за активну громадянську позицію,  вагомий особистий внесок у формування національного патріотизму та підготовку висококваліфікованих спеціалістів в умовах воєнного стану, багаторічну сумлінну працю завідувачу кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації, доктору технічних наук, професору Людмилі Тарандушці та доценту кафедри автомобілів та технологій їх експлуатації, кандидату технічних наук, доценту  Максиму Рудю.

Про це пишуть в ЧДТУ

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #6 Макуха 08.09.2023 18:59
Тамбурець - знане та відоме у наукових колах світило, про що мова...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 А ви читали текст його 08.09.2023 14:46
лекції для студентства Черкаського державного технологічного університету?
- Що значить читав? Я її писав!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #4 Question? 08.09.2023 11:43
Цитую Прочерк:
...рік для студентства Черкаського державного технологічного університету розпочався з лекції кандидата економічних наук, Лауреата Державної премії в галузі науки і техніки Ігоря Табурця.

Надо же! Оказывается, Табурец такой вумный! А внешне и не скажешь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #3 Перехожий 07.09.2023 20:37
А про броніки, які переплутали на Венето і продавали в Епіцентрі теж розповідав?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 От Рєшка теж читав 07.09.2023 12:43
Колись. "Лекції". Про те, шо атєчєство в апасності, кругом врагі! Й потім - "Дам я вам тіліфончик, побачите щось, когось, підозріле - звоніть! Або пєстню, антісавєцьку, про поручика Галіціна може хтось буде слухать - званіть тоже!.....". Помінялись лєктори.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 правда 07.09.2023 12:23
Супер! А сину він читає лекції?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100