реклама

реклама

Книги уманчанки Марини Павленко ввійшли до обов’язкової шкільної програми. З наступного навчального року в усіх школах України семикласники читатимуть «Русалоньку із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських» – першу книгу із тетралогії Марини Павленко, інформує сайт «Вечірня Умань». Загалом світ побачили чотири історії про русалоньку.

«Русалоньку із 7-В, або Прокляття роду Кулаківських», «Русалоньку із 7-В та загублений у часі», «Русалоньку із 7-В проти Русалоньки з Білокрилівського лісу» та «Русалоньку із 7-В в тенетах лабіринту» сучасна критика порівнює зі відомими у всьому світі історіями Джоан Роулінг про Гаррі Поттера. Дослідники навіть визначили жанр цих книг – краєзнавчий детектив.

«Русалоньки» свого часу стали переможницями відомого конкурсу авторів «Коронація слова» і проклали широку дорогу до визнання Марині Павленко.

Сама ж авторка дещо розгублено розповіла про це:

– Взагалі-то, коли я дізналась, що «Русалоньку» (а йдеться саме про першу частину: решта вже рекомендовані для додаткового читання) вивчатимуть у школі, трохи насторожилась: чимало навіть прекрасних класичних текстів стали ненависними дітям якраз через те, що їх «нав’язали» в школі. З іншого боку, моя повістина – сучасна, динамічна, легка і зі щасливим кінцем, чого в програмній українській літературі дуже бракує. Хтозна, може вона якось спонукатиме дитину полюбити читання?

У минулі роки твори Марини Павленко уже входили до шкільних читанок і навіть до програм окремих шкіл, як то уманської школи-гімназії.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 Андрій Кравець 13.11.2012 15:04
Цитую Оксана Мацюцька:
Дуже талановита письменниця, прекрасна актриса (коли сама читає вголос свої твори), розкішна жінка! Творчих успіхів вам!

Погоджуюся з кожним словом. Радий за пані Марину і щиро вітаю!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Оксана Мацюцька 13.11.2012 14:10
Дуже талановита письменниця, прекрасна актриса (коли сама читає вголос свої твори), розкішна жінка! Творчих успіхів вам!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100