реклама

реклама

“Треба запитувати себе – ти як? Ментальне здоров’я важливе. Треба приділяти увагу своєму самопочуттю під час воєнного стану. Говорити про свої емоції та про те, чи можна з ними впоратись самотужки”, – саме такий інтерактивний івент пройшов сьогодні у сквері “Юність”. Саме 10 жовтня, у День ментального здоров’я, за ініціативи першої леді Олени Зеленської відбулись заходи в усіх великих містах України.

Локації в Черкасах були облаштовані за підтримки КП “Дирекція парків” Черкаською обласною військовою адміністрацією. Свої техніки подолання стресу продемонстрували до десяти громадських організацій, це і малювання, і хібукі-терапія, і музика. Також на локаціях працював психолог, свої гарячі лінії психологічної підтримки популяризували Черкаська ОВА та інші урядові організації. А відвідувачам пропонувалось пройти спеціальний тест перед відвідуванням локацій і після них, щоб оцінити, наскільки психологічна підтримка вирівнює психоемоційний стан людини.

3-1-1024x1024

“Весь світ бачить, як стійко українці протистоять російському агресору. Ми маємо цінності, діємо згідно з законами моралі, вчимося орієнтуватися у новій реальності, підставляємо одне одному плече. Чиясь історія може дати сили комусь просто заговорити, або навіть показати шлях. Сьогодні, 10 жовтня, тема ментального здоров’я звучить у всьому світі. Українська формула стійкості може бути актуальною і в глобальному контексті. Бо наші люди – це приклад незламності та оптимізму. Наша спільна мета – застосовувати усі канали комунікації та донести інформацію до всіх. За оцінками фахівців, більшість людей, близько 80% можуть самостійно позбутися тривожних розладів та проявів стресу, якщо опанують навички самодопомоги, якщо будуть знати про таку можливість та як це зробити. Це – елемент державної політики, прояв турботи та відповідальності”, – зазначила у виступі перша заступниця голови ОВА Наталія Кравченко.

“Всі ми з вами різні, і ми по-різному переживаємо сьогоднішні події. В нас різні емоції, різні почуття, різні переживання, але ми маємо пам’ятати, що нам не потрібно мовчати, коли ми погано себе почуваємо, не потрібно мовчати, коли ми не справляємся, нам потрібно говорити і піднімати тему ментального здоров’я на всіх рівнях. Нам потрібно знати, до кого можна звернутися за допомогою”, – пояснила тему заходу регіональна координаторка всеукраїнської програми ментального здоров’я Вікторія Шепіль.

Так звана “Стежка ментального здоров’я” зацікавила і дорослих, і дітей. На локаціях можна було отримати інформацію з роздаткових матеріалів та QR-кодів. А також спробувати певні техніки заспокоєння.

Про це пише прес-служба КП

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100