реклама

реклама

Монастирищенська багатопрофільна лікарня нещодавно придбала новітні автоматичні аналізатори гематологічний та біохімічний і реагенти до них. Крім того, в лабораторії було проведено косметичний ремонт та оновлено меблі.

402227070_665366509110037_3477834432671490756_n

Про це повідомляє Монастирищенська міська рада.

Директор багатопрофільної лікарні Ігор Григоренко зазначив, що обладнання та реагенти заклад придбав за власні кошти, отримані в рамках договорів з Національною службою здоров’я України за послуги, надані пацієнтам.

Лаборант клінічної лабораторії Олена Паламарчук розповіла, що сучасне обладнання суттєво розширило спектр надання послуг.

«Один з апаратів, які закупили – це автоматичний гематологічний аналізатор BC-30s Mindray. Він виконує клінічний (загальний) аналіз крові та дає результати за 21 показником і дозволяє отримати 3 гістограми (лейкоцитів, еритроцитів, тромбоцитів), що в результаті дасть змогу лікарям ставити більш точний діагноз.

Біохімічний автоматичний аналізатор Mindray BS-240 дозволяє охопити широкий спектр лабораторних обстежень, куди відносяться білковий і ліпідний обміни, дослідження функцій нирок, печінки та підшлункової залози.

402191119_665366495776705_760575665457305509_n

Все обладнання повністю автоматизоване, що гарантує точність у результатах аналізів і значно пришвидшує та покращує роботу лабораторії. Продуктивність аналізаторів теж висока, гематологічний здатний обробити 70 тестів/годину, а біохімічний – 200 тестів/годину», – повідомила Олена Володимирівна.

Також у лабораторії із серпня цього року працює новенький аналізатор електролітів ST-200 Aqua, який виконує дослідження водно-солевого обміну за 6-ма параметрами (Na, K, iCa, Cl, Li, pH) та здатний опрацювати 60 зразків за годину.

Тож медичний заклад швидкими темпами нарощує нові можливості, щоб підвищити якість і покращити доступність медичних послуг для пацієнтів та, як результат, зберегти лікарню. Лабораторія багатопрофільної лікарні – гарний цьому приклад. Адже за короткий проміжок часу її оснастили високоточними сучасними аналізаторами, які проводять тести швидко та якісно, при цьому раціонально використовуючи розхідні матеріали.

Зазначимо, що всі аналізи є безкоштовні, при наявності направлення від сімейного лікаря, чи перебуваючи на лікуванні в стаціонарі, згідно переліку гарантованих медичних послуг державою. Крім того, результати аналізів будуть завантажені в електронну історію хвороби пацієнта, лікар отримує результат оперативно, сімейний лікар теж буде бачити результати.

Нове медичне обладнання вже протестоване і запускається в роботу.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100