реклама

реклама

З року в рік у Лисянці спостерігається одна і та ж картина: як тільки наближається осінь, «господарі» прибирають на городах варварським способом: намагаються спалити все, що горить. Всі дихають димом, кашляють, випрані речі набувають характерного копченого запаху, провітрити оселю неможливо. Всі обурюються, але з року в рік нічого не змінюється, пишуть «Вісті Черкащини».

dron-zakarpattya-81-1024x683

Для вирішення проблеми прийшов час діяти радикально – заявили члени місцевої громадської екологічної організації: «Ми хочемо забезпечити жителям селища право дихати чистим повітрям. Наша мета на сьогодні – придбати дрон Autel EVO II Dual 640T Enterprise Rugged Bundle V2, за допомогою якого будемо відстежувати порушників-паліїв. Складені нами протоколи будуть направлені до суду для подальшого розгляду та винесення рішення. Сплачені штрафи будуть наповнювати державний бюджет України. Наголошуємо: ця модель БПЛА має суто цивільне призначення і не може бути використана для роботи в ЗСУ, бо в нього відсутній захист проти впливу радіоперешкод: будь-який РЕБ відразу ж зупинить його політ. Це на 90% знизить бажання палити суху рослинність, адже від дрона не заховаєшся, і доведеться платити великий штраф (3 060 – 6 120 грн)».

Екологи закликали всіх жителів Лисянки долучитися до боротьби за чисте повітря та збереження природи і зробити посильний донат для придбання дрону, який коштує недорого, але користь від нього для громади буде велика.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100