18 листопада близько 17 години в диспетчерській службі 12-ої ДПРЧ У ДСНС у Черкаській області пролунав дзвінок. Перехожий повідомив, що йшов берегом річки і почув крик про допомогу та швидко набрав 101, повідомляє рятувальна станція Сміла.

Співробітниця ДСНС Наталія Щербатюк прийняла повідомлення. Все детально вислухала, розпитала точне місце, звідки було чути крики чоловіка, що просив допомоги. Диспетчер негайно зв’язалась зі Смілянською рятувально-пошуковою групою, передала інформацію та точно вказала місце пригоди. Орієнтири були дуже чіткі, тому рятувальникам вдалось дістались на місце за 5 хвилин.

Прикрий випадок трапилась в районі острова Закоханих. Рятувальники побачили чоловіка у воді біля очерету, він тримався руками за пробитий гумовий човен. Як він згодом розповів, виїхав на риболовлю на надувному човні, телефон на воду не брав, щоб не втратити. В якусь мить його човен став швидко спускати і чоловік залишився з бідою один на один. 

За деякий час він вже опинився у холодні воді, температура якої не перевищували 7С°. Все рибальське знаряддя пішло на дно. Залишалось лише кликати на допомогу. Тож своїм життям постраждалий тепер завдячує тому перехожому, що почув його крик і не залишився байдужим, а подзвонив у екстрену службу.

Також швидка реакція на порятунок мала чимале значення. Рятувальники дістались до місця і підняли переохолодженого рибалку на свій човен. Довезли до рятувальної станції, запропонували викликати швидку, та постраждалий відмовився. Тож чоловіка відігрівали самі: переодягли в сухий чистий одяг, напували чаєм. Згодом відвезли його додому. 

Врятованим виявися хлопець 2005 р.н, мешканець Сміли. Наступного дня постраждалий прийшов подякувати та повернув речі.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100