реклама

реклама

Учені одного з підрозділів NASA (відомство, що належить федеральному уряду США) визначили місця на Земній кулі, які володіють найбільшою енергетичною дією на людину, інформує «ТСН».

Очолили список американський Гранд Каньйон (одне з найкрасивіших місць у світі) і міжнародний біосферний заповідник Йєллоустон. Також «світяться позитивом» Старе місто в Празі, пагорб Монмартр у Парижі, площа навколо Собору Святого Петра у Ватикані. 

Прикметно, що до списку найбільш сприятливих місць увійшли і наші території – знаменитий дендропарк Софіївка, що в Умані, озеро Синевір і заповідник Асканія Нова. 

Але справжнім енергетичним центром України, на думку американців, є селище Коктебель у Криму. Воно буквально світиться на супутникових знімках. Причина в тому, що померлий вулкан Карадаг, біля підніжжя якого побудовано селище, володіє сильною позитивною енергетикою. 

Упродовж тисячоліть Коктебель вабив поселенців, тут проживали скіфи, сармати, греки, римляни, слов'яни, татари. В античних джерелах згадується селище Афінеон, яке знаходилося в районі сучасного Коктебеля. Ці живописні береги пам'ятають міфічний корабель «Арго», на якому Ясон у супроводі Геракла слідував до Колхіди за золотим руном. А за часів раннього Середньовіччя тут розташовувалися стародавні міста Поссидіма і Каллітра. 

Правоту американських учених підтверджує і той факт, що з кінця ХІХ століття Коктебель був вибраний місцем відпочинку представниками російського бомонду. Відомих людей буквально вабив цей незвичайний куточок. Також не випадково прихильники езотеричних учень з різних країн вважають Коктебель місцем паломництва, бо відчули, що саме тут можна одержати потужний заряд енергії. 

Енергія вулкана впливає не тільки на людей, але і на рослини. У заповіднику навколо Карадагу зустрічаються більш як 300 видів трав, деякі з них не ростуть більше ніде в світі. А коктебельський виноград має свій унікальний колір і смак, властивий тільки цьому регіону. Залишки амфор доводять, що вино в Коктебелі робили ще стародавні греки. 

Сьогодні, подорожуючи околицями, можна побачити виноградники заводу «Коктебель», що розкинулися на вулканічних ґрунтах, а потім купити пляшку вина у фірмовому магазині. Є думка, що напої і продукти переймають енергетику місць, де вони вироблені. Можливо, тому тисячі туристів і повертаються щорічно в Коктебель, щоб спробувати місцеву мадеру і коньяк? До речі, на території винного заводу в Коктебелі знаходиться знаменита енотека (колекція вин з більш як 500 тис. пляшок) і найбільший в Європі мадерний майданчик. Місцеві екскурсоводи розповідають, що його теж видно з космосу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Задорнов 20.11.2012 07:35
Ну тупые...Спасибо, мы уже в курсе.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Хм 19.11.2012 23:24
Хм..британські вчені і коктебельске вино.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100