реклама

реклама

12 грудня 2023 року під керівництвом заступника голови Звенигородської районної військової адміністрації, співголови робочої групи Ольги Ніколенко відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність».

На засіданні заслухано інформації заступника міського голови Звенигородської міської ради Оксани Бугаєнко та селищного голови Катеринопільської громади Володимира Коваленка.

410188028_668131275493989_6668188421099700536_n

Учасники засідання розглянули питання щодо здійснення публічних закупівель у поточному році, зосереджуючи особливу увагу на тих закупівлях, вартість яких перевищує 100 тис. грн.

Від керівництва громад отримано пояснення про доцільність використання бюджетних коштів на першочергові та непріоритетні потреби громад.

Голова Катеринопільської селищної ради доповів, що у 2023 році в зв’язку з багаторазовими зверненнями громадян територіальної громади, Катеринопільською селищною радою на утримання доріг комунальної власності використано кошти в сумі 5,3 млн. грн., з них:

-292,7 тис. грн. – на послуги по утриманню і очищенню доріг від снігу та посипання;

-4,3млн.грн. - на дрібний ямковий ремонт дорожнього покриття доріг в населених пунктах територіальної громади, з метою поліпшення транспортної інфраструктури;

-676 тис. грн. – на оплату проведення капітального ремонту під’їзної дороги до кладовища в смт.Катеринополі та капітальний ремонт майданчика для паркування транспортних засобів , який знаходиться в центрі селища.

По непріорітетних напрямках використано коштів громади на суму 76,5тис.грн. (придбання оргтехніки, електротоварів, господарчих товарів, маршрутизаторів для потреб роботи виконкому та старостатів селищної ради).

Володимир Коваленко повідомив, що до кінця поточного року планується здійснити видатків ще на загальну суму 230,4 тис.грн., 217тис.грн., з яких на дрібний ямковий ремонт дорожнього покриття вул. Вячеслава Чорновола смт.Катеринопіль та вулиць сіл Гуляйпільського старостинського округу.

Поряд з цим, як підкреслив доповідач у 2023 році громадою здійснено фінансування витрат спрямованих на протидію збройній агресії рф, які були реалізовані через різні Програми на загальну суму більше 5 млн.грн.

За інформаією Оксани Бугаєнко заступника міського голови Звенигородської міської ради надходження до бюджету Звенигородської міської територіальної громади склали 304,2млн. грн, в тому числі доходи досягли рівня (без міжбюджетних трансфертів) – 239,4 млн. грн.

Основні статті видатків громади направлені на утримання закладів освіти 128,7 млн.грн., державного управління – 31,5млн.грн., житлово-комунального господарства – 28,5млн.,грн. охорони здоров’я – 16.9 млн.грн., соціального захисту та соціального забезпечення - 14.3млн.грн., економічна діяльність – 9.7млн.грн., культури і мистецтва – 8.6млн.грн., фізичної культури і спорту – 3.2 млн.грн., інших видатків – 2.7 млн.грн.

На утримання дорожнього покриття комунальних доріг, вулиць та провулків було використано 10,6 млн.грн., а саме: капітальний ремонт на трьох об’єктах проведено на суму 1,6 млн.грн., платежі по капітальному ремонту дорожнього покриття вул.Чорновола (від вул.Українська до вул.І.Виговського) м.Звенигородка у сумі 855,1 тис.грн будуть зареєстровані та проплачені у грудні поточного року. Поточний ремонт дорожнього покриття проведено на 54 об’єктах на суму 9,4млн.грн з них касові видатки проведено у сумі 9,0 млн.грн,, у грудні місяці буде проведено реєстрацію зобов”язань за виконані роботи на суму 353,0 тис.грн.

Потреба у ремонті дорожнього покриття зумовлена їх незадовільним станом, що призводить до аварійних ситуацій пошкодження транспортних засобів і чисельними зверненнями місцевих жителів нашої громади. Пріоритетність – це основні магістралі міста та населених пунктів громади.

З бюджету територіальної громади на підтримку ЗСУ, тероборони інших сил безпеки та оборони, внутрішньо переміщених осіб, територій України, які постраждали внаслідок військової агресії передбачені видатки у сумі 15,6 млн.грн, касові видатки проведені у сумі 11,1млн.грн з яких надано

підтримка ЗСУ, тероборони та інших сил безпеки – 4,0млн.грн;

на заходи з територіальної оборони – 1,8млн.грн;

субвенція обласному бюджету на заходи з територіальної оборони – 600,0 тис.грн;

на виконання програм підтримки військовослужбовців (ветеранів) та їх сімей – 1,5 млн.грн з них: грошова допомога – 1,3млн.грн, лікування та реабілітація – 196,4 тис.грн, оплата послуг ритуальної служби – 58,8 тис.грн;

облаштування укриттів – 539,4 тис.грн;

підтримка ВПО – 973,8 тис.грн;

створення матеріального резерву для запобігання виникненню ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій – 8,0 тис.грн;

підтримка інших територій України, які постраждали внаслідок військової агресії – 173,1 тис.грн;

облаштування залу фізичої терапії та ерготерапії для реабілітації військовослужбовців та осіб, які постраждали під час бойових дій – 1,5 млн.грн.

На сьогоднішній день, з бюджету територіальної громади заплановані видатки на надання підтримки внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у зв`язку із введенням воєнного стану у сумі 452,1 тис.грн в рамках Програми підтримки та соціального захисту внутрішньо переміщених осіб у Звенигородській міській територіальній громаді на 2022-2023 роки, касові видатки проведені у сумі 428,2 тис.грн,

Контроль робочої групи «Прозорість і підзвітність» за коштами місцевих бюджетів буде продовжуватись для того, щоб кошти громади витрачались виключно за цільовим призначенням та з урахуванням викликів військового стану в державі.

Звенигородська районна державна адміністрація

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100