реклама

реклама

За підсумками третього, фінального, етапу, у Черкаській області сертифіковані 8 вчителів математики, а також 15 вчителів української мови та літератури 5-6 класів. Цьогоріч маємо вчителів математики, які працюють у чотирьох громадах Черкащини, у семи – вчителів української мови та літератури.

Лідером є місто Черкаси – там сертифікацію пройшли 10 осіб, по 3 особи в Золотоніській і Корсунь-Шевченківській громадах.

IMG_20231221_144823(1)

Про це розповіла під час брифінгу начальниця управління Державної служби якості освіти в Черкаській області Оксана Компанієць.

– Цьогоріч, учителі математики, вчителі української мови та літератури, які працюють за новим Держстандартом базової освіти, уперше мали можливість взяти участь у сертифікації. Це педагоги, які викладають у п'ятих-шостих класах наших шкіл. Раніше сертифікацію могли пройти тільки вчителі початкових класів, – повідомила про нововведення Оксана Компанієць.

Усього на сертифікацію з Черкаської області зареєструвалися 15 вчителів математики, 18 вчителів української мови та літератури. Кожен мав можливість взяти участь у трьох етапах. Третій етап визначив, хто успішно пройшов сертифікацію.

– Він полягає в тому, що експерти спостерігають за навчальним заняттям, за тим, як учитель аналізує проведені заняття, вчителем відбувається самопрезентація своєї роботи, експерти проводять інтерв'ю з учасником, – пояснила спікерка.

Сертифіковані вчителі мають певні бонуси за свою участь: успішне проходження сертифікації зараховується, як проходження атестації педагогічним працівником, вони отримують 20% надбавку до заробітної плати, протягом терміну дії сертифікату, такі вчителі мають можливість бути в ролі експертів під час освітніх заходів.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Не розкрито 21.12.2023 17:34
в цьому процесі тему Гюзелі, найвеличнішої освітянки міста та області, особистої учениці та зама товарісча Проффесора.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100