реклама

реклама

У Смілі в мікрорайоні, куди влучила перед Новим роком російська ракета, нині працюють монтажники. Вони вже замінили 215 вікон із 483 пошкоджених.

«Ми, нагадаю, вже отримали дві партії віконних конструкцій від наших друзів, що вкотре прийшли нам на поміч у біді, - благодійного фонду Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Howard G Buffett Fondation (HGBF). Третя партія зараз у процесі виробництва. Очікуємо найближчим часом», - пише в «ФБ» голова Черкаської ОВА Ігор Табурець.

Мова йде про відбудову пошкоджених будинків. Щодо знесених 8 будинків, які не підлягали відновленню, то по них сьогодні вже влада поки не робить коментарів. Самі люди кажуть, що їм пропонують кошти замість відновлення будинків.

Проте раніше йшла мова, що усі райони області беруться за відбудову будинків у Смілі.

«На сьогоднішній день, за дорученням начальника Черкаської обласної військової адміністрації Ігоря Табурця, кожен район області вже взявся за відбудову житлових споруд, які були знищені. Черкаська районна військова адміністрація уже сьогодні почала завозити матеріали для відновлення двох зруйнованих будинків, за які взяла відповідальність», - писав в «ФБ» 5 січня на 8-й день трагедії мер Сміли Сергій Ананко.

418892694_753792952916899_9015631807413459134_n

Станом на сьогодні завезені блоки будівельних матеріалів просто стоять під відкритим небом вже третій тиждень

ананко теж скрін

Нині йдеться, що замість відбудови житла власникам пропонуватимуть по 2 млн грн компенсації і вони або купують собі житло одразу, або будуються самостійно. Ці кошти їм пропонують видати до березня 2024 року, пише smila-ua.com.

Всім власникам дали час на роздуми. Бо якийсь із варіантів вони мають прийняти колективно. Учасники тієї зустрічі твердять, що одразу одностайності у думках сусідів не було. Когось, і правда, дуже захопила ідея швидкого придбання другого житла, були і ті, хто мріє лише про відбудову такого ж будинку як і мав і на тому ж місці. Також Сергій Ананко повідомив гречківчанам, що як і обіцяла компанія "Ассоль", вони дають власникам знесених будинків сертифікати на 100 тис. грн на купівлю побутовох техніки. А також начебто "Епіцентр" розглядає варіант надання цим людям сертифікатів на 250 тис. грн для купівлі різних товарів у їх гіпермаркеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

«Уціліли лише в погребі закрутки»: Втративши в одну секунду все, люди чекають на відбудову, обіцяну владою

«Усі запитували одне одного, чи всі живі, чи всі цілі», – історії людей, що пережили вибух у Смілі

Влада Сміли каже, що вщерть зруйновані будинки можуть відновлювати за різними варіантами

Сміла: ліквідація наслідків триває

Для допомоги потерпілим у Смілі відкрито благодійний рахунок

реклама

Коментарі  

 
+3 #3 Дімон 28.01.2024 10:21
Душею я з вами, там, в Смілі. Але, тілом мучаюсь в перформансах тут, в Парижі. Потужно жму кожному руки, в якості підтримки. Порожні банки з закаток не викидайте. Україна поки що, не настільки багата, щоб розкидатись добром. Вони ще згодяться для слідуючих зим.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Атракціон щедрості 27.01.2024 21:21
від влади! Кошти пропонують. Це типу не все виділене на відбудову вже розікрали, залишились ще й крихти на роздачу, шоб не гавкали. "Шура, ви поки там жарьте, а риба буде. Потім. Колись. Може." Наріду просто крупно поперло, шо у них в поргрібах не побило закрутки, яких на пару років вистачить, та й жити в погребі можна чудово. На виділені гроші можна ж буде буржуйку з бочки, запропоновану рітейлерами від влади купити. Смачного бажає їм обласний суперадмін.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 правда 27.01.2024 19:50
Тобто 70-річний дядя Гриша з крайньої знесеної хати буде будувати заново собі житло? Навіть якщо матиме гроші? Ви пробували колись будуватись? Ви ж обіцяли збудувати! Якби були прокурори там постраждалі, бігом збудували б
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100