Збільшення випадків захворюваності на грип і ГРВІ у Золотоніському районі є, але спалаху не фіксують.

Про це повідомила Суспільному директорка комунального некомерційного підприємства "Золотоніська багатопрофільна лікарня" Лариса Насальська.

45fe68f546edcad4

В інфекційному відділенні медзакладу передбачені 22 ліжка, які наразі майже всі зайняті, пояснила Лариса Насальська:

"В інфекційному відділенні у нас і справді зараз багато пацієнтів. Із 22 ліжкомісць майже всі працюють. Більшість пацієнтів із пневмонією та іншими ускладненнями, спричиненими, зокрема, і вірусами. Найчастіше люди потрапляють до лікарні, бо «запускають» хворобу»".

З її слів, медики помітили у цьогорічному сезоні одну негативну вірусну тенденцію — у пацієнтів довго не проходить кашель.

"Навіть якщо в людини нормалізувалося самопочуття, кашель турбує тривалий час", — пояснила пані Лариса.

Додала: якщо людина почувається зле, вона має звернутися до свого сімейного лікаря:

"Не потрібно доводити себе до того стану, коли вас привезуть до приймального відділення на «швидкій». Краще зателефонувати до лікаря, визначитися з лікуванням. Наше здоров’я – це наша відповідальність".

Аби не стати черговою "жертвою" вірусу, слід дотримуватися правил особистої гігієни та дотримання санітарних норм для населення.

"Хто скасовував носіння масок? Ніхто. Не потрібно про них забувати. Коли заходимо до магазину, наприклад – потрапляємо в скупчення. Хтось кашляє, у когось нежить, а в когось, можливо, і температура підвищена. Так інфекція й поширюється. Миємо руки, користуємося антисептиком, дбаємо про себе і поважаємо інших людей", – розповіла лікарка. І радить в будь-якому випадку налаштовуватися позитивно і підтримувати свій імунітет:

"Імбирний чай, прогулянка, позитивне мислення – здавалося б, дрібниці. Але вони роблять нас фізично сильнішими і здоровішими".

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100