Додаткові заходи протиепідемічного характеру рекомендують вживати органам місцевого самоврядування  на Черкащині. Тут фіксують значне зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції. Таке рішення ухвалили на засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

DSC_0105

За минулий тиждень звернулися до лікарів із застудою та симптомами COVID-19 понад 8,7 тис. жителів області. Із них майже 4,4 тис. – діти до 17 років. Найбільше госпіталізують дітей, віком до 4 років.

Показник захворюваності на 64,6% вище епідемічного порога, розрахованого для області, та на 33,4 % більше, ніж попереднього тижня, – зазначає генеральний директор ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб» Володимир Папач. – Дуже високий рівень інтенсивності епідпроцесу спостерігається в більшості територіальних громад Черкащини. Це свідчить про дуже швидке поширення захворюваності та необхідності вжиття невідкладних заходів.

DSC_0102

Задля запобігання поширення грипу та ГРВІ на території області, громадам радять вжити додаткові протиепідемічні заходи на місцях.

– Ситуація різниться в кожній громаді, однак загалом очевидне значне зростання захворюваності серед населення, – наголосив заступник начальника Черкаської ОВА Антон Царюк. – З огляду на це, місцеві комісії з ТЕБ та НС мають ухвалити план дій із недопущення погіршення епідситуації. Рекомендуємо розглянути питання організації навчального процесу в освітніх закладах і проведення масових заходів.

Також на комісії наголосили на важливості дотримання базових правил, маскового режиму за потреби, а при перших симптомах захворювання звертався до свого сімейного лікаря.

Про це йдеться на сайті Черкаської ОВА.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100