реклама

реклама

«Моє покликання – науковець!», – під такою назвою в обласній бібліотеці для юнацтва ім. С. Симоненка відбувся круглий стіл. Сподвижником і організатором стали Дудко Людмила Андріївна, голова Черкаського регіонального відділення Соціологічної асоціації України, кандидатка соціологічних наук, та в.о. директора бібліотеки Федір Пилипенко.

Учасники, а це 19 науковиць з багатьох провідних наукових закладів міста, обговорювали питання забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у науці, підготовки фахівців і спеціалістів нових технологій, зокрема, і кібербезпеки, досягнення і шляхи розвитку в галузях економіки, охорони здоров’я, нових підходів і практик надання першої допомоги, реабілітації військових. В діалогах обговорили значення соціології, психології в умовах війни, важливість здорового харчування тощо.

426648969_747148207513668_6598628303476468619_n

Серед тем, які не обійшли увагою, також учасники круглого столу обговорили вплив мистецтва та літератури на свідомість громадян та на візуалізацію.

Молоді науковиці наголошували на ролі бібліотек у розвитку наук, про відкритий доступ до книг та до інформації. Відзначалося, що молодь креативна і досить активна, хоча зменшилася активність учнівської молоді в різних наукових проектах МАН.

Закінчився діалог вітанням від САУ, який зачитала голова регіонального відділення, кандидатка соціологічних наук Людмила Дудко.

А потім присутні із задоволенням долучилися до поетичної п’ятихвилинки, в ході якої завідувачка читальних залів бібліотеки, поетеса Катерина Вербівська подарувала декілька ліричних поезій. Естафету від неї підтримав також Федір Пилипенко, який прочитав учасникам круглого столу свої поетичні рядки.

Черкаська обласна бібліотека для юнацтва імені В.Симоненка

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Отак і треба 10.02.2024 20:15
Обговорили все, що тільки можна. Навіть проблеми здорового харчування не упустили. Молодці, науковиці. Не зупиняйтеся, продовжуйте обговорювати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100