реклама

реклама

Минулоріч для шкіл Черкащини у сільській місцевості було придбано 18 автобусів, вартістю понад 38 мільйонів гривень. Кошти виділили з державного бюджету, а також бюджету територіальних громад області.

Про це повідомив від час брифінгу заступник начальника ОВА Олександр Шамрай.

IMG_20240214_125916

– Забезпечення якісної та доступної освіти сьогодні є пріоритетом. Йдеться про доступне підвезення дітей до загальноосвітніх шкіл, а саме дітей із сільської місцевості.

Якщо характеризувати 2023 рік умовою освоєння державної субвенції для придбання шкільних автобусів, розподіл, згідно постанови, складав 38 мільйонів 600 гривень. Була проведена закупівля 18 автобусів у співфінансуванні з громадами області. 30% коштів виділили громади, 70% – державний бюджет, – розповів Олександр Шамрай.

За словами заступника начальника ОВА, у зв'язку з тим, що дохідна частина бюджету громад у 2023 році була позитивна, 19 громад придбали 19 автобусів додатково.

– Із вісімнадцяти автобусів, закуплених у співфінансуванні, п'ять розраховані на дітей із особливими потребами. Із автобусів, які громади закупили самостійно, один такий автобус, – додав спікер.

Завдяки співпраці з організаціями, гуманітарними фондами, школи Черкащини отримали 41 шкільний автобус. Із них 6 – для учнів із особливими освітніми потребами. Ще чотири автобуси – від партнерів із Франції.

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100