Військовий фельдшер на псевдо «Байкер» вчергове завітав до однієї з військових частин Черкащини. Розповідає  ВІККА.

Медик не втомлюється вчити бійців як залишитися живими у раз поранення. Прагне, щоб бійці не лише відпрацювали навички, але й розуміли, що роблять.

1

«БАЙКЕР», ВІЙСЬКОВИЙ ФЕЛЬДШЕР: Ми людині даємо алгоритм дій. Саме головне це алгоритм дій. І як що він є то десь із підсвідомості дістається і як що людина не один раз робила цю механічну вправу вона себе врятує. Розгублюються ті хто підходив до цього трішки не правильно.

Головна помилка будь-якого бійця стається не на полі бою. Це не бажання вчитися правильно рятувати життя. Як що механічні дії доведені до автоматизму, то у екстремальній ситуації підсвідомість підкаже, що потрібно робити до того як до пораненого дістануться медики.

«БАЙКЕР», ВІЙСЬКОВИЙ ФЕЛЬДШЕР

Тут є боєць, якого я навчав, а коли він став 300-м, то він каже я лежу і згадую що ти розказував, що болить не рана, а болить турнікет і він згадав як я його вчив це робити.

ПОЗИВНИЙ «МЕХАНІК», ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЕЦЬ

Я раніше був на заняттях Олександра. Ці заняття потрібні, щоб людина могла надати допомогу собі та своїм побратимам. Це більше потрібно навіть ніж вогнева підготовка. Мав важке поранення. Могло бути набагато гірше. Артерія була перебита на руці, кістка перебита. Уламки у шию зайшли.

«Байкер» захищає Україну уже 10 років. Протягом цього часу зрозумів, що потрібно робити те, що ти можеш і буде те , що буде.

«БАЙКЕР», ВІЙСЬКОВИЙ ФЕЛЬДШЕР

Я завжди хлопцям кажу, що ви руки Господа. Як що ви будете просто молитися і не будете нічого робити, він вам не допоможе. Робіть і моліться щоб вам допомогло.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100