«Святий Миколай живе у кожному з нас» – благодійна акція під такою назвою традиційно стартувала на початку грудня у Черкасах, повідомляє прес-служба черкаської мерії.  Її мета –зібрати подарунки для категорійних діток (вихованців інтернатів, будинків сімейного типу, сиріт, інвалідів, дітей, позбавлених батьківської опіки). Подарунки вручать дітлахам напередодні Нового року волонтери, переодягнені у Санта Клаусів, Святих Миколаїв та Дідів Морозів.

У п’яти найбільших торгівельних центрах Черкас («Плазма», «Екватор», «Будинок торгівлі», «Дніпро-Плаза» та «Епіцентр») уже встановлені соціальні ялинки. А 1200 категорійних дітей написали листи Святому Миколаю зі своїми проханням.

Соціальний проект "Святий Миколай живе у кожному з нас" ініціювала дружина мера Анжела Одарич три роки тому

Соціальний проект "Святий Миколай живе у кожному з нас" ініціювала дружина мера Анжела Одарич три роки тому


Організатор акції Анжела Одарич розповіла, що поблизу ялинок, обвішаних листівками з дитячими проханнями, чергують волонтери. Кожен охочий, прочитавши дитячі листи з побажаннями, може придбати певний подарунок, залежно від своїх фінансових можливостей, втіливши мрію дитини у казку та новорічне диво.

– Ідея  такої акції полягає в тому, що адресна допомога повинна знайти конкретну дитину із її конкретними побажаннями, – наголошує Анжела Августинівна.

Досвід трьох років, упродовж яких діє ця новорічна акція, довів, що жителі міста активно відгукуються на побажання дітей, і жодна листівка не лишається без уваги. Приміром, торік, як згадує Анжела Августинівна, взагалі не було проблем зі збором подарунків. Проте, зважаючи на складні погодні умови, виникли певні труднощі з доставкою їх дітлахам. Але волонтери спрацювали ефективно, встигнувши рознести усі дарунки на новорічні свята.

За її словами, частіше дітки просять у листах солодощі, фотоальбоми, ляльки, машинки, ялинки, а також MP3-плеєри, мобільні телефони тощо.

Вручати новорічні гостинці маленьким адресантам помічники Святого Миколая, переодягнені у костюми Дідів Морозів та Снігуроньок, почнуть із 19 грудня. Першими їх отримають вихованці притулків та інтернатів, а вже з 20-го грудня волонтери завітають в оселі, де мешкають категорійні діти.

 

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100