реклама

реклама

У межах виїзних медичних оглядів з профілактики онкологічних захворювань, організованих Черкаським обласним ЦКПХ спільно з Управлінням охорони здоров'я Черкаської обласної державної адміністрації до Всесвітнього дня боротьби проти раку, у близько 20 територіальних громадах Черкащини 4014 жителів пройшли обстеження. З них 291 людину лікарі направили на додаткові огляди та обстеження.

Інформаційно-роз’яснювальний тиждень тривав із 5 по 11 лютого.

422704649_366048626238721_6237367073281273629_n

Виїзні акції проходили у віддалених населених пунктах, куди виїздили фахівці Черкаського обласного ЦКПХ спільно з лікарями центрів первинної медико-санітарної допомоги та вузькопрофільними фахівцями. Пацієнти мали змогу пройти діагностику, отримати консультацію, прослухати важливі інформаційні лекції щодо запобігання захворюваності на рак, дізнатися про безоплатні послуги з ранньої діагностики та лікування онкологічних захворювань на рівні області, отримати відповідні інформаційні буклети та листівки.

Про проведення виїзних сесій населення Черкаської області попередньо інформували через офіційні сайти та сторінки соцмереж Центру та територіальних громад та ЦПМСД.

Крім того, Центром було оприлюднено інформацію про кількість отриманих вакцин для безоплатної вакцинації проти грипу для вразливих груп населення та адреси пунктів щеплень. За інформацією закладів ЦПМСД Черкаської області впродовж тижня цією вакциною щепилися 117 пацієнтів з онкологічними захворюваннями.

Довідково: фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб рекомендують за перших тривожних симптомів звертатися до лікарів, щоб вчасно діагностувати захворювання та почати лікування. Для раннього виявлення онкологічних захворювань або передракових станів користуйтесь Календарем обстежень, який містить інформацію про необхідні аналізи та інтервали.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100