На Черкащині у близько 10 медичних центрах проводяться планові та невідкладні заміни суглобів. Завдяки ендопротезуванню, через 6-12 годин після оперативного втручання людина починає самостійно пересуватися.

Про це розповів лікар ортопед-травматолог Олег Черняк.

IMG_20240221_115509

– Значна проблема – коли суглоб зношується. Пацієнт відчуває нестерпну біль, дискомфорт, порушується якість його життя. Тому, протягом 30-40 років, в Україні проводяться оперативні втручання з метою заміни великих суглобів: плечових і колінних. Це єдиний варіант повернутися до нормального життя для літніх пацієнтів.

Окрім тих станів здоров'я, які призводять до зношення суглобів, є велика кількість людей, які травмують шийку стегнової кістки, – сказав лікар.

За словами Олега Черняка, з 2014 року в Україні ендопротезування населення відбувається безоплатно. Люди, які планово потребують оперативного втручання з приводу протезування великих суглобів, мають право стати в чергу на отримання послуги.

– З кожним роком у нашій області збільшується кількість центрів, які проводять протезування цих суглобів. У дев'яностих роках було 2-3 центри на всю територію Черкащини, наразі 10 центрів, – зауважив спікер.

Щоб стати в чергу на протезування, звертайтеся за номером телефону: +380 (472) 37-03-15

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100