Мешканець Уманського району передав захисникам України власний легковий автомобіль.

Про пана Василя і його вчинок розповіла волонтерка з Умані Лариса Почапська: «Я не можу підібрати слів, щоб описати і розказати про неймовірного дідуся, з яким мені довелось познайомитись», пише umannews.city

2mOjgaGUUYCtEcSzHX6z

Лариса і Володимир Почапські - підприємці і добре знана не лише в Умані волонтерська родина. З перших днів повномасштабного вторгнення вони допомагають нашим захисникам, але їхня основна «спеціалізація» ─ медицина. Вони допомагають шпиталям і медикам бойових підрозділів, забезпечують бійців ліками. Тому коло спілкування дуже велике і звернення як про отримання, так і про надання допомоги до них надходять доволі часто. І здивувати Почапських важко, розповіла Лариса, але одного разу до них, як до волонтерів звернувся знайомий і розповів, що «є один дідусь, який хоче передати автівку для ЗСУ».

Коли здивування минуло, розповіла Лариса, з’ясували, що дійсно 87-річний дідусь Василь, з Уманського району поїхав у власних справах до Латвії, де жив раніше, а назад купив за свої кошти автомобіль, відремонтував його і своїм ходом їде в Україну, щоб передати машину ЗСУ.

Під час перетину кордону у благодійника виникла проблема і його родичі звернулися до волонтерів, щоб літній чоловік міг заїхати на авто в Україну.

Лариса розповіла, що їм вдалося оформити всі документи, вони зконтактували з українськими митниками, були готові виїхати до кордону щоб супроводити пана Василя. Але той відмовився і сам дістався Умані.

За словами Лариси, багато людей включилися, щоб допомогти дідусеві. З розумінням поставилися до ситуації українські митники, тому коли пан Василь був вдома всі зітхнули з полегшенням.

Коли Василь передавав документи, ключі і машину, волонтери зв’язали його з бійцями, до яких скоро потрапить його автівка. Бійці пообіцяли звітувати і після перемоги приїхати та покатати діда Василя на машині.Сам дідусь Василь людина дуже скромна, він просив не називати його прізвище, неабияк знітився і розгубився від уваги.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100