реклама

реклама

35 осіб з інвалідністю у Смілі отримали путівки за рахунок державного бюджету торік. Про це повідомили «Прочерку» у відповідь на інформаційний запит.

Право на забезпечення безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів визначається Законом України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» та постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 187 «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян та виплати їм компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Києві держадміністрацій, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення (крім м. Києва) рад».

Право на отримання путівки мають особи з інвалідністю усіх категорій, у тому числі особи, інвалідність яких пов’язана з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Термін проходження санаторно-курортного лікування у санаторно-курортних закладах для осіб з інвалідністю становить від 18 до 21 днів, для осіб з інвалідністю із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) строком на 35 календарних днів.

Відповідно до пункту 3 Прикінцевих положень Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» на 2024 рік зупинено фінансування санаторно-курортного лікування

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100