реклама

реклама

На фінальному етапі стажування в органах місцевого самоврядування 10 учасників представили свої ідеї, щодо розвитку та модернізації міста. Журі під керівництвом першого заступника міського голови Сергія Тищенка та профільної заступниці міського голови Анастасії Чубіної вислухало презентації проєктів і визначило 5 найкращих ідей.

DSC07663

Переможцями стажування 2023-2024 навчального року стали:

- Анастасія Йосипенко з ідеєю "Черкаси для кожного". Учасниця запропонувала створення туристичного телеграм каналу для відвідувачів міста та телеграм канал “Реєстр пам'яті”,  де публікуватимуть імена загиблих Героїв та їхні історії. Крім того, Анастасія пропонувала створення аквапарку під відкритим небом на річці Дніпро.

- Аліна Мазуренко перемогла з ідеєю "Майстерні мрій" . Це простір з різними заходами, майстер-класами, тренінгами, освітніми проєктами для учнів 10-11 класів.

- Аделіна Адомська запропонувала реалізували проєкт "ECO фронт" - будівництво сміттєпереробного заводу, де будуть працювати військові. Головна мета - соціалізація захисників у суспільстві.

- Олексій Бобін переміг з проєктом "Співтворчий простір: Черкаська новітня бібліотека". В його ідеї - вдосконалення бібліотек, створення креативних просторів для здобувачів освіти на базі читалень.

- Руслан Яловенко запропонував створити "Черкаський науковий центр" за прикладом інтерактивних науково-дослідних центрів світу. Головна мета - зупинити відтік молодих науковців за кордон та підвищити зацікавлення школярів у науці.

DSC07808_2

Найближчим часом школярі відвідають Німеччину, щоб перейняти досвід тамтешніх муніципалітетів.

“Пам’ятайте, ви всі - переможці! Будьте такими ж ініціативними та креативними, адже за вами майбутнє”, - наголосила начальниця управління інформаційної політики Черкаської міської ради Юлія Крапива.

Анастасія Чубіна відзначила прогресивність учнів.

“Дуже складно було визначити п’ятірку найкращих, ваші проєкти важливі для майбутнього розвитку Черкас. Дякую всім, хто доклав зусиль до реалізації цього проєкту: керівникам департаментів, учням, освітянам”, - сказала Анастасія Чубіна.

Усі учасники стажування отримали сертифікати за успішне проходження, а переможці – пам’ятні статуетки.

DSC07760_1

“Ваші проєкти, як подих свіжого повітря. Дякую, за чудові ідеї”, - зазначив перший заступник міського голови Сергій Тищенко, - “Ви - покоління, яке продовжить змінювати нашу країну на краще. Залишайтесь такими талановитими та щирими українцями”, - підсумував Сергій Тищенко.

Ініціатива стажування в органах місцевого самоврядування реалізується в рамках Міської програми розвитку загальної середньої освіти м. Черкаси на період з 2022 по 2027 рік.

Про це повідомляє Черкаська міськрада.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100