реклама

реклама

Складна демографічна ситуація в країні, на жаль, не оминула і нашу громаду. На це впливають різні чинники, такі як війна, економічні труднощі та природне старіння населення, що веде до низької народжуваності. Все це має вплив на кількість дітей, які навчаються в освітніх закладах нашої громади.

Для отримання субвенції з державного бюджету на освітній заклад, він повинен відповідати певним критеріям, одним із яких є кількість учнів. 28 лютого відбулося засідання, в якому взяли участь керівництво громади, відділу освіти, директори освітніх закладів та старости. На порядок денний винесено питання щодо подальшого функціонування Комунального закладу «Лузанівська гімназія Кам’янської міської ради Черкаської області» у наступному навчальному році та закладу дошкільної освіти (дитячий садок) «Рукавичка» с. Грушківка.

429928617_722371640086252_6329660644907193209_n

Основне питання, яке розглядалося, - ліквідація освітнього закладу в с. Лузанівка через низьку кількість учнів. Це питання вимагає обдуманих рішень. За відсутності фінансування з державного бюджету, зокрема освітньої субвенції, бюджет громади не зможе забезпечити функціонування цього закладу.

У подальшому, для отримання освіти дітей шкільного віку із села Лузанівки планується організувати підвезення шкільними автобусами до інших навчальних закладів.

Також через низьку наповненість у закладі дошкільної освіти «Рукавичка» села Грушівка було вирішено приєднати цей заклад до Комунальному закладі «Грушківська гімназія Кам’янської міської ради Черкаської області», щоб зекономити бюджетні кошти на адміністративний персонал. За рішенням наради вирішено винести ці питання на розгляд сесії Кам'янської міської ради, де буде остаточно затверджено рішення про подальшу долю освітніх закладів.

Для інформації, вже кілька років проводиться підвезення дітей до освітніх закладів міста Кам'янки із сіл Тимошівка, Юрчиха та Вербівка. Через низьку наповненість класів у школах вищезгаданих сіл. Проте, за результатами кількох навчальних років можна зауважити, що діти успішно адаптувалися в нових навчальних закладах та покращили свій рівень знань.

Заключне питання, що було розглянуто на нараді це прийняття дорожньої карти щодо створення профільного ліцею у м. Кам’янка у 2027 році в рамках реформи освіти «Нова українська школа».

Кам'янська міська рада

Фото: Кам'янська міськрада

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100