реклама

реклама

Освітяни Черкащини повідомили у соцмережах, що придбали авто для захисників. Однак черкащанка із Норвегії каже, що авто купила її родина і безкоштовно передала на благодійний фонд. Як виявилося, фонд “взяв” 82 тисячі гривень із освітян за доставку, на дзвінки від журналістів директор фонду не відповідає.

23 лютого на сторінці очільника обласної освіти Валерія Данилевського з’явився пост про передачу автомобіля Volkswagen Transporter для військових, пише 18000

«Завдяки зусиллям колективів закладів інституційного догляду обласної комунальної власності для ще зовсім молодесеньких добровольців УНСОвців, які нині боронять Україну на 0, було придбано мікроавтобус», – написав він.

У пості Данилевський дякує благодійному фонду «Крила» за «організацію перегону автомобіля з-за кордону».

26 лютого в редакцію видання 18000 звернулася черкащанка Катерина Гавронська. Нині вона проживає з чоловіком у Норвегії. Катерина надала документи, які підтверджують, що автомобіль, який на фото, придбала її родина. Сім’я передала транспортний засіб фонду «Крила», який надав їм відповідний запит. Однак, чому в його пості йдеться про «придбання автомобіля» освітянами, Катерина не знає.

– Машина була у нашої родини більше року. Він хотів її продати, але я, моя мама і мої друзі вирішили відшкодувати йому частини суми. У загальному вийшло 3 тисячі євро (приблизно 30 тисяч норвезьких крон). Кошти були переведені йому з наших банківських акаунтів. Ми хотіли передати авто на ЗСУ для шполянських бійців. Мої друзі зі Шполи порадили сконтакувати з фондом «Крила». Ми домовились передати їм авто, директор фонду приїхав до нас особисто в Норвегію, і ми віддали йому машину, – розповідає Гавронська.

Уже 28 лютого під постом з’явилися відповідні коментарі.

авто-5

– Це не перша машина, яку купують освітяни. Я не скажу, кому вони платили, бо грошима я не займаюся. У них є керівник Шполянської санаторної школи Вербівський Віталій. Кошти збирали готівкою, передали їх фонду «Крила». Як і хто там розраховувався я не знаю. Це «брєд сивої кобили». Його купили освітяни, – прокоментував Данилевський.

Вербівський у свою чергу каже, що за авто вони заплатили 82 тисячі гривень.

– Раз у квартал ми, освітяни, збираєм кошти із колишній інтернатів Черкаської області. Ми купуємо авто або інше на ЗСУ. Зібрали 120 тисяч гривень. 82 тисячі ми передали Осадчуку (керівник фонду «Крила» – ред.). Я передав особисто в присутності працівників. 3 січня дали кошти, 17 лютого отримали авто. Зробили ремонт із фарбуванням, купили води й енергетиків. Автомобіль уже у військових, – сказав він.

Щодо фонду «Крила», про який йдеться, то це благодійна організація «Благодійний фонд допомоги постраждалим від війни Крила», яка зареєстрована в селі Журавки, що на Шполянщині. Керівник – Сергій Осадчук, засновники – ще 10 осіб.

Телефон Осадчука наразі не відповідає. Ми хотіли уточнити, чому фонд передав автомобіль на санітарну школу, а не військовим відразу, як було домовлено, за що оплачено 82 тисячі гривень та чому не було озвучено, що авто передано безкоштовно.

Натомість вчора (після розголосу в соцмережах) на сторінці фонду з’явився пост-подяка, де вказано, що авто надано на безоплатній основі.

На сьогодні Катерина Гавронська думає щодо звернення в правоохоронні органи.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #3 Арсен 02.03.2024 23:41
риба гниє з голови. А взагалі, тут має слово сказати голова обласной адміністрації, а він встидливо мовчить Може в схемі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Стас 02.03.2024 10:44
Цитую Ольга Іванівна:
Жуліки, а не освітяни.
А риба гниє звідки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Ольга Іванівна 01.03.2024 18:51
Жуліки, а не освітяни.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100