Координатором взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Черкаській області Вадимом Синявським здійснено черговий моніторинговий візит до п’яти місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб в Черкаській області.


Відповідними органами місцевого самоврядування прикладається максимум зусиль щодо забезпечення для ВПО належних умов проживання.

ВПО проживають в МТП згідно попередньо укладених договорів, безкоштовно.

419067615_907564724707942_5124529603702621259_n

Миючими, чистячими, дезінфікуючими засобами проживаючі забезпечуються завдяки співпраці органів місцевого самоврядування з волонтерами та благодійними організаціями.

Проте, проведеними моніторинговими візитами встановлено, що у всіх п’яти МТП умови проживання внутрішньо переміщених осіб потребують певних доопрацювань.

Так, в МТП на базі Дашуківської філії опорного закладу «Лисянський ліцей №1» Лисянської селищної ради Звенигородського району вхід має бути обладнаний пандусом.

Крім того, МТП повинно бути забезпечено сушарками та обладнане належним укриттям.

В МТП на базі колишньої будівлі Лебединської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Шполянської міської ради Звенигородського району необхідно забезпечити наявність мікрохвильової печі, генератора, нових побутових електроплит для кухні, а кімнати для проживання облаштувати шафами для одягу.

В МТП на базі колишньої будівлі Гусаківської загальноосвітньої школи І ступеня Звенигородської міської ради наявні потреби щодо посилення контролю правоохоронних органів за особами, які схильні до зловживання алкогольними напоями та до вчинення правопорушень.

392878141_907564731374608_1438282121971437726_n

Крім того, вхід до МТП необхідно облаштувати пандусом.

Умови проживання ВПО в МТП на базі будівлі Лип’янської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Лип’янської сільської ради потребують покращення в частині придбання для МТП генератора, побутових електроплит для приміщення кухні, видалення плісняви в приміщенні санвузла МТП.

Одночасно, доцільно посилити контроль з боку правоохоронних органів відносно осіб, схильних до адміністративних правопорушень.

Візитом до МТП на базі будівлі Виноградської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Лисянської ЦПМСД Звенигородського району встановлено існування потреби в облаштуванні даного МТП сушарками для білизни та мікрохвильовими печами.

За результатами візитів складено відповідні акти реагування, які направлено до відповідних органів.

Представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області, фото представництва

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100