реклама

реклама

Кабінет Міністрів України 21 листопада врегулював створення наглядових рад у медичних закладах, до складу яких залучатимуть громадськість.

Наглядові ради - це орган управління, який мають створити при кожній спеціалізованій лікарні, що має договір з Національною службою здоров’я (НСЗУ). Такі ради стежитимуть за дотриманням підзвітності медзакладу, захистом прав пацієнтів, медичних працівників, розширенням послуг тощо.

На Черкащині вже розпочали процес підготовки до створення наглядових рад. За словами голови правління БО «100% ЖИТТЯ ЧЕРКАСИ», Наталії Несват, вже чотири медзаклади активно долучаються до процесу формування наглядових рад.

«Ми активно працюємо з медзакладами і громадськістю. На сьогодні чотири медзаклади самостійно виявили бажання створити наглядові ради. Для нас наглядові ради є продовженням реформи децентралізації. Громадськість Черкащини зацікавлена у створенні ефективного інструменту захисту прав пацієнтів та медиків», - зазначила Наталія.

Як пояснила в.о. директора одного з таких закладів — КНП "Черкаський обласний протитуберкульозний диспансер Черкаської обласної ради" Дарʼя Левандовська, наглядові ради допоможуть медзакладам раціональніше користуватися ресурсами.

«Я вважаю, що наглядова рада дасть змогу закдам більш ефективно використовувати ресурси, а також сприятиме кращому плануванню діяльності медзакладів,  адже колективний розум це завжди краще», - зауважила пані Дарʼя.

Водночас, Наталія Несват вбачає одну перепону на шляху до створення наглядових рад — нестачу представників громадськості як потенційних членів наглядових рад.

«Ми дійсно маємо проблему з кількістю громадськості, адже частина людей не повністю розуміє діяльність наглядових рад. Саме тому ми закликаємо громадськість активніше долучатися до процесів і працювати разом для створення ефективного інструменту в управлінні медзакладами».

За інформацією БФ "Пацієнти України"

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100