За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру церковнослужителю Черкаської єпархії УПЦ (МП) за фактами виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України та глорифікації її учасників (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, священнослужитель протягом січня 2024 року  на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Фейсбук систематично поширював матеріали, у яких йде мова про глорифікацію представників іррегулярних незаконних збройних формувань, озброєних банд та груп найманців, створених, підпорядкованих, керованих та фінансованих російською федерацією.

Фото: СБУ

Фото: СБУ


Протоієрей одного з храмів УПЦ (МП) мав на меті довести до широкого кола осіб ідеї визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України. Висвітлював їхні дії як внутрішній громадянський конфлікт.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативний супровід в кримінальному провадженні здійснюють слідчі УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Коментарі  

 
-2 #4 Солдат 07.03.2024 12:16
Цитую Вірянин:
І цього в Бєлгород відправте...

В Бєлгород він не поїде. Там немає горілочки укранської і сала з проростю....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Казка про попу 07.03.2024 09:46
Од братьєв його старших
"Жил был поп - толоконный лоб,..."
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Вірянин 07.03.2024 09:22
І цього в Бєлгород відправте...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Artania 07.03.2024 07:56
А навіщо блюрити пику цього бороданя? Його багато хто знає у Черкасах, він відомий своїми проросійськими поглядами, тому завжди у фаворитах серед черкаських холуїв із УПЦ МП.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100