реклама

реклама

Державне підприємство “Златодар” на Черкащині планують приватизувати через його збитковість. Борги підприємства становлять понад 600 млн грн, повідомив у ФБ голова Фонду державного майна України Віталій Коваль.

Зокрема він написав наступне:

«Перший обʼєкт - Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Златодар».

32 га землі на декількох виробничих майданчиках. Потужності заводу дозволяють виконувати весь комплекс операцій з зерном. Завдяки двом територіям зі складськими приміщеннями, можна обрати найзручніше місце поставки.

Фото ФБ Віталія Коваля

Фото ФБ Віталія Коваля


Крім того, наявна залізнична інфраструктура з можливістю формувати маршрутні потяги з 50-60 вагонів. А це скорочує час на відвантаження зернових культур. Також є хлібоприймальний цех, який виготовляє продукцію і комбікормовий завод, який одночасного зберігає зерна на сто тисяч тонн.

Раніше ДП «Златодар» було одним із найпотужніших хлібоприймальних підприємств на Черкащині. Зараз – це збиткове підприємство з борговими зобов’язаннями понад 600 млн грн. Саме тому готуємо його до приватизації.

Важливо, що в серці України, в аграрному промисловому регіоні, новий інвестор зможе розвинути декілька видів діяльності. Наприклад, новітні переробні підприємства. Тут збережений колектив - 70 людей. Він готовий працювати з новим власником.

Сьогодні необхідно кожен збитковий обʼєкт якнайшвидше виставляти на онлайн-торги. Адже це внутрішні резерви країни, кошти з яких підуть на підтримку Сил оборони.

Загалом зернова місткість виробничих потужностей ЄМК ДП «Златодар» у місті Золотоноша становить 97,4 тис. тонн (з неї 33,1 тис. тонн – елеваторні), а потужності Пальмірської філії у селі Вознесенське - 36,5 тис. тонн»

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100