реклама

реклама

Балаклеївська сільська бібліотека пройшла всі етапи конкурсного відбору та виборола перемогу в проєкті «Книжкові гранти для бібліотек».

Про це повідомляє Лілія Маслюк, завідуюча Балаклеївською сільською бібліотекою, пише smila-ua.com

2024-03-14-grant

За результатами конкурсу з-поміж 975 поданих заяв, розповідає пані Лілія, були відібрані лише 38 публічних бібліотек України, які отримали книжки українських видавництв 2021-2024 років видання.

«Наша бібліотека одержала 116 новесеньких книг, які щойно побачили світ на суму 30000 грн. Книги надзвичайно цікаві, мають чудову поліграфію, оригінальний дизайн, надруковані на якісному папері з читабельним шрифтом», – говорить Лілія Маслюк.

За її словами, вражає жанрова палітра отриманих книг, які бібліотека відбирала сама з-поміж запропонованих 43 книжкових пакетів. Це психологічна та химерна проза, детективи, історичні та сентиментальні романи, фентезі, горор, дитяча література та книги нон-фікшн. Безсумнівно, що кожна зі 116 книг зацікавить читачів.

«Проєкт дуже потрібний в нинішніх умовах для бібліотек. А реалізувався він Українською асоціацією видавців та книгорозповсюджувачів в партнерстві з Благодійним фондом громади Харкова «Толока», Благодійним фондом «Бібліотечна країна» та завдяки фінансовій підтримці письменників і книготорговців Helping Ukrainian Books and Booksellers (Каролін Форче, Мітчелл Каплан, Крістофер Меррілл, Аскольд Мельничук і Джейн Анру) та Біржової спілки німецьких видавців (Börsenverein des Deutschen Buchhandels)», - веде далі завідуюча Балаклеївською бібліотекою Лілія Маслюк.

І додає, усі книжки, доставлені до бібліотеки, мають оригінальну наліпку, на якій зазначено, що книжки отримано за фінансової підтримки американських та німецьких благодійників.

«Тож висловлюємо щиру подяку усім організаторам, видавцям, письменникам, книготорговцям, благодійникам за неоціненну допомогу бібліотекам в такий нелегкий час. Нехай добро, дароване вами бібліотекам, повертається сторицею», – каже Лілія Маслюк.

І пдсумовує, після технічної бібліотечної обробки кожного видання, всіх читачів запрошуємо відвідати нашу бібліотеку та насолодитися «дегустацією літературних новинок».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100