реклама

реклама

Черкаси, аби модернізувати систему управління побутовими відходами, планують залучити фінансування Європейського банку реконструкції і розвитку.

Черкаси планують модернізувати систему управління відходами у співпраці з ЄБРР


22 березня відбулася стартова конференція з ЄБРР для узгодження зацікавленості у співпраці та подальших дій. Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко разом із директором департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Сергієм Отрешком презентували представникам банку розроблений Черкаською міською радою концепт-проєкт.

«Проєкт включає будівництво заводу з переробки відходів, будівництво санітарного полігону, рекультивацію діючого полігону ТПВ, а також покращення інфраструктури збору та транспортування відходів. Оціночна вартість першого етапу проєкту – 20-25 млн євро. Новий комплекс сприяв би вирішенню сміттєвої проблеми не лише Черкаської територіальної громади, а й навколишніх громад», - зазначає Сергій Отрешко.

Черкаси планують модернізувати систему управління відходами у співпраці з ЄБРР


Ситуація із побутовими відходами у Черкасах вже досить критична, на сьогодні існуючий старий полігон ТПВ є перевантаженим на 30%. І на жаль, така ситуація є типовою для міст України. Починаючи з 2030 року в Україні захоронення відходів на полігонах без сортування і переробки взагалі планується заборонити.  Тому, єдиним виходом із ситуації є будівництво сміттєпереробних заводів.

«Вважаю, що завдяки співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку Черкаси зможуть покращити ситуацію із управління відходами, залучивши для цього, в тому числі, й грантові кошти. Сподіваюся, що протягом кількох місяців ми зможемо вийти на підписання угоди про наміри з ЄБРР і розпочати роботу над втіленням такого важливого і корисного проєкту у життя», - зауважує Анатолій Бондаренко.

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Гроші 24.03.2024 01:02
Цей лисянський керманич вже довів до ладу існуючу автостанцію по Надпільній -ні станції ні земельної ділянки. І ще й "свічку" архітектурного уродства там втокмачить. Ще той Джамшут.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 Микола 23.03.2024 21:23
Коли це лисянське нещастя залишить нас у спокої? Мало 8 будинків і іспанської хати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #2 Сократ 23.03.2024 19:08
ТОХІ НЕ ВІРЮ....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #1 Ольга Іванівна 23.03.2024 18:24
Отрешко, залиш переробку сміття іншим, а відповідай за стан покриття вул.Одеської це твоя кішенькова фірмочка робила свого часу ремонт.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100