реклама

реклама

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю м. Умань за фактом закінченого замаху на контрабанду культурних цінностей (ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України).

Фото: chk.gp.gov.ua/ua


За даними слідства, 47-річний чоловік за допомогою металошукача віднайшов 7 старовинних металевих предметів, що мають культурну цінність.

З метою власного збагачення він вирішив їх продати за кордон в обхід процедури митного декларування.

Підозрюваний знайшов покупця у Великій Британії та надіслав через поштове відділення АТ «Укрпошта» міжнародним відправленням предмети старовини, задекларувавши вміст відправлення як «запчастини до інструментів», а не як предмети старовини чи культурні цінності.

Однак співробітники Київської митниці в ході митного контролю виявили приховані предмети старовини.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 1 статті 201 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100