У межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» створена кампанія «Досвід ветерана вартий поваги». Мета: показати учасникам війни, що під час реабілітації їх підтримує громадськість, бізнес, держава.

Регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Вікторія Шепіль розповіла, де черкащани можуть знайти рекомендації щодо толерантної взаємодії з ветеранами та ветеранками.

IMG_20240425_104505

– Вони потребують нашого гідного ставлення, розуміння. Як екологічно спілкуватися з ветеранами? Як правильно проявляти підтримку? Як комунікувати колективу, коли до них у цивільне життя повертається ветеран? Як роботодавцю налагодити комунікацію? Відповіді на ці питання є в довіднику «Люди з досвідом війни. Гідність та взаємодія», – сказала регіональна координаторка.

За довідником «Люди з досвідом війни. Гідність та взаємодія» на Черкащині наразі проходить навчання тих, хто комунікує з ветеранами та ветеранками, надає їм послуги

– Цей довідник ми представляємо на широкий загал. На обласному рівні проведено 15 таких заходів. Каскадним методом у громадах проведено 50 заходів для працівників ЦНАПів, соціальної сфери, для медиків, центрів зайнятості, – зазначила Вікторія Шепіль.

Про створення сприятливих і комфортних умов під час проведення будь-яких офлайн заходів (конференцій, воркшопів) розповідається в довіднику «Гайд безбар'єрних подій».

– Довідник зосереджує набір порад щодо організації простору для людей з різним досвідом, зокрема, з досвідом війни. Тут розповідається про те, як необхідно враховувати відсутність гучних звуків, як зробити захід, комфортний по освітленню, розташуванню меблів, – додала вона.

Читати розділ «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія»:

https://bf.in.ua/vzaiemodiia-z-liudmy-iaki-maiut-bojovyj-dosvid/

Розділ «Гайд безбар'єрних подій»:

https://bf.in.ua/hajd-bezbar-iernykh-iventiv/

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100