Родини, друзі українських військовополонених та небайдужі черкащани укотре вийшли в Черкасах на акцію, щоб підтримати тих, кого утримує рф.

IMG_20240428_123137


Нагадати про полонених, зокрема, прийшли їхні побратими, які отримали поранення і зараз проходять реабілітацію, розповіла співорганізаторка заходу Тетяна Лісова.

– Бракує слів, щоб підтримати рідних. Вони чекають, бачать, що полоненим виносять вироки по 25 років. Люди в розпачі, але продовжують боротьбу, – сказала Тетяна Лісова.

Співорганізаторка додала, що в Черкасах намагаються повторювати досвід київських активістів, чисельність яких щоразу зростає під час мовчазних акцій.

– Я чекаю з полону побратимів чоловіка і сина. Син загинув на «Азовсталі» ще 21 березня 2022 року. Чоловік вийшов у «почесний полон», його не стало внаслідок теракту в Оленівці, – поділилася учасниця акції, переселенка з Бердянська Ірина Пелехата.

653

Пані Ірина розповіла, що чоловік та син вступили до полку «Азов» у себе в Бердянську, ще коли його тільки створили.

– Третій рік наші хлопці перебувають у полоні. У них там інформаційний вакуум, вони нічого не знають. Якщо ми не можемо їх звідти витягнути, треба підтримувати рідних захисників. Щоб вони розуміли, що їхніх дітей, чоловіків не забули. Чекаю з полону друзів, – поділилася учасниця акції Галина Холод.

Люди тримали в руках плакати з написами «Не забувайте тих, хто досі в полоні», «Полон вбиває», «Free Azov».

Юлія Капуш, фото Прочерку

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100