Назар Чепурний за другу для себе нагороду на турнірі поборотися не зміг, пише Суспільне

Україна здобула третю медаль на чемпіонаті Європи-2024 зі спортивної гімнастики. Ілля Ковтун став чемпіоном у вправах на паралельних брусах.

Передостанній день фіналів на чемпіонаті Європи розпочався для України з медалі. Назар Чепурний в опорному стрибку випередив Ігоря Радівілова та став бронзовим призером.

Ілля Ковтун втретє поспіль здобув медаль Євро зі спортивної гімнастики у вправах на паралельних брусах. Getty Images/Ulrik Pedersen

Ілля Ковтун втретє поспіль здобув медаль Євро зі спортивної гімнастики у вправах на паралельних брусах. Getty Images/Ulrik Pedersen


У фіналі вправ на паралельних брусах Україна також була представлена двома спортсменами. Крім Чепурного, який змагався у другому себе фіналі поспіль, там змагався Ілля Ковтун — чинний чемпіон Європи у цьому гімнастичному виді.

Саме Ковтун показав найкращий результат у кваліфікації чемпіонату Європи зі спортивної гімнастики. У відборі він отримав 15.266 бала за виконання вправи — майже на 0.500 бала більше за найближчого переслідувача, швейцарця Ное Зейферта. При цьому у Чепурного результат у кваліфікації був третім найкращим, він теж був претендентом на нагороди.

Як минув фінал за участі Ковтуна та Чепурного?

Ілля Ковтун розпочав змагання серед перших. І одразу ж захопив лідерство: український гімнаст виконав вправу зі складністю 6.9 без помилок та отримав за неї 15.633 бали.

Результат Ковтуна у підсумку став найкращим серед усіх учасників фіналу. Найближчого переслідувача, кіпріота Маріоса Георгіу, українець випередив на 0.767 бала.

Ковтун став єдиним українським медалістом у вправах на паралельних брусах. Назар Чепурний у підсумку став шостим — з результатом 13.866 бали.

Паралельні бруси. Фінал (чоловіки)

1. Ілля Ковтун (Україна) — 15.633 бали

2. Маріос Георгіу (Кіпр) — 14.866

3. Ное Зейферт (Швейцарія) — 14.833

6. Назар Чепурний (Україна) — 13.866

Що означає результат Іллі Ковтуна?

Друге поспіль "золото" Ковтуна на чемпіонатах Європи у вправах на паралельних брусах. У 2022 році український гімнаст став срібним призером.

Шоста медаль у кар'єрі Іллі Ковтуна на чемпіонатах Європи зі спортивної гімнастики. Також у його доробку дві "бронзи" в особистому багатоборстві (2021 та 2023 роки) та "бронза" вправ на перекладині.

15.633 бали Ковтуна — найвища оцінка у вправах на паралельних брусах у фіналах Євро за останні вісім років. Востаннє вищі оцінки набирали на чемпіонаті Європи-2016 — тоді росіянин Давід Бєлявський переміг з результатом 16.033 бали, а Олег Верняєв став срібним призером з оцінкою 15.716 бали.

15.633 бали — це також особистий рекорд Ковтуна у вправах на паралельних брусах. Перед цим його найкращим виступом була оцінка 15.600 бали на етапі Кубка світу в Каїрі.

Україна четвертий рік поспіль здобуває медалі в опорному стрибку на чемпіонаті Європи (всі нагороди на рахунку Іллі Ковтуна) — два "золота" та одне "срібло".

Україна другий рік поспіль здобуває три та більше медалі на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики і, крім цього, має одне "золото".

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100