Міський голова Анатолій Бондаренко та його заступниця Марина Гаркава відвідали цілодобове відділення тимчасового перебування людей похилого віку та осіб з інвалідністю, що організовано на базі Територіального центру надання соціальних послуг міста Черкаси.

CF55DE49-46B4-42C0-815F-D0561B833393

Люди, які тут проживають, не можуть самостійно себе обходити, тому потребують постійного стороннього догляду.

Як розповів директор Територіального центру Андрій Сегеда, літні люди можуть перебувати тут до 4 місяців, поки триває їхнє оформлення в інтернатні заклади. За цей час їм допомагають з оформленням усіх необхідних документів.

"Для цього укладаємо декларацію із сімейним лікарем, за направленням якого здаються аналізи, проводиться медичне обстеження, робиться медичний висновок", - зазначив Андрій Сегеда.

Зі слів підопічних, проживання у відділенні комфортне та безпечне. Про них дбають кваліфіковані спеціалісти: сестра-господиня, медична сестра і молодша медсестра з догляду.

F6977C5B-6743-4CAD-B4E2-28F81F753065

“Відділення тимчасового проживання надає послугу стаціонарного догляду для осіб похилого віку або осіб з інвалідністю. Мешканці відділення забезпечені чотириразовим раціональним харчуванням, отримують медичну допомогу, психологічну підтримку, займаються лікувально-фізичними вправами”, - розповіла заступниця міського голови Марина Гаркава.

За можливості й бажання підопічні можуть долучатися до занять відділення денного перебування Територіального центру (це різні майстер-класи та гуртки). Загалом відділення розраховане на 10 ліжко місць, за необхідності можливо прийняти та надавати послуги 15 особам. На сьогодні, з квітня 2022 року послугу стаціонарного догляду надано 59 особам.

Напередодні світлого свята Великодня, підопічні відділення отримали пасхальні кошики зі смаколиками. Крім того, в рамках соціальної програми “Турбота”,1118 підопічних обох відділень соціальної допомоги забезпечено пасками.

Про це повідомляє Черкаська міська рада.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+12 #2 Мерс ушол от погоні! 03.05.2024 08:05
Тольхен та Марінхен залишились задоволені як "Красним Уголком" кефірного завєдєнія в реставрацію якого було вкладено майже весь річний бюджет міста, так і шашликами, які з особою накривателя поляни Андрюшхена, так вчасно бог послав і саме по обідньому закінченні інспекції. Правда вінтажні мєбеля іксклюзівної роботи видатних майстрів мёбельного соцреалізму з Черкаського ДОКа, зрубленими без жодного гвіздка, тостуємим перевіряючім не сподобались.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+17 #1 Громада 02.05.2024 22:28
Чому б міському голові не відкрити будинок для стареньких на базі СПА - салону у Сокирно? Залучити 40 млн. "маминої спадщини", розпродати половину будинків .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100