реклама

реклама

Відкритий Міжнародний фестиваль-конкурс музики і академічного вокалу «Золота ліра» відбувся у Дніпропетровську. Черкаси представили вихованки дитячої музичної школи № 1 імені Миколи Лисенка.


У конкурсі взяли участь понад 300 учасників. Організатором фестивалю став культурний центр «Пектораль», який успішно займається проведенням Міжнародних та Всеукраїнських мистецьких заходів уже близько 20 років. У програмі були представлені учасники різного віку та напрямків у таких стилях: солісти-інструменталісти, фортепіанні дуети, ансамблі, композитори, концертмейстери, хорові колективи, вокальні ансамблі та солісти-вокалісти.

Черкащани брали участь у номінації «Вокал академічний» у двох вікових категоріях, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому. Свою високу майстерність вкотре підтвердили учні класу викладачів Лідії Мусеровської і Тетяни Поліщук. Перше місце посіла Вікторія Швець, треті місця вибороли Діана Карюк і Юлія Вінцевич. Концертмейстер наших конкурсантів – Леся Рябоконь, майстерність якої неодноразово була відзначена журі різноманітних вокальних та інструментальних конкурсів. Усім лауреатам були вручені пам’ятні кубки.

На фото: Вікторія Швець

На фото: Вікторія Швець


Як розповідають наші учасники, прослуховування проходили у загальноосвітній школі № 75, яка володіє відмінною базою для проведення таких заходів. Гала-концерт та нагородження переможців відбулося в Національному аерокосмічному центрі ім. А.Макарова. Там пройшла і бесіда членів журі з викладачами, які підготували конкурсантів. Під час обговорення конкурсних виступів членами журі черкаські вокалісти були високо оцінені з огляду на професіоналізм виконання творів і підбір конкурсного репертуару.

На фото: Юлія Вінцевич

На фото: Юлія Вінцевич


– У цілому Міжнародний фестиваль-конкурс «Золота Ліра» став чудовою можливістю для обміну педагогічним досвідом, розширення дружніх зв’язків викладачів і шкіл, збагачення репертуару і просто величезним зарядом позитиву для всіх його учасників, – підсумовує директор дитячої музичної школи № 1 ім. М.В. Лисенка Юлія Темченко.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100